САЩ и Саудитска Арабия

Свързани новини

22.05.2024 18:00

Споразумението между САЩ и Саудитска Арабия за отбрана с граждански ядрен компонент е почти завършено

Видян 595 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ и Саудитска Арабия са постигнали "почти окончателен набор от договорености" за отбранителен пакт, който включва граждански ядрен компонент, но остават пречки за по-широка регионална сделка, която ще нормализира отношенията между Израел и Рияд, заяви високопоставен американски служител, цитиран от Ройтерс.
Официалният представител заяви, че двустранната сделка е "повече или по-малко завършена", но предупреди, че някои елементи, включително надежден път към палестинска държавност и стъпки за стабилизиране на разкъсаната от войната Газа, все още трябва да бъдат завършени.
"Не е направено. Никой тук няма да каже, че това е, знаете, точно зад ъгъла", каза служителят на администрацията на Байдън, пожелал анонимност.
Служителят информира репортерите след посещението в Близкия изток на съветника по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, който проведе разговори със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман и израелския премиер Бенямин Нетаняху.
Споразумението между САЩ и Саудитска Арабия е замислено като част от близкоизточната "голяма сделка" за прекрояване на нестабилния регион, който администрацията на президента Джо Байдън се опитва да съживи, след като беше дерайлирана от трансграничната атака на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври и избухването на войната в Газа.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец