"Нека бъда ясен, противно на обвиненията срещу Израел, направени от Международния съд, това, което се случва, не е геноцид. Ние отхвърляме това", каза Байдън.

Свързани новини

21.05.2024 11:38

Нека бъда ясен, няма геноцид в Газа: Байдън

Видян 444 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън отхвърли аргументите, че военната операция на Израел в Газа може да бъде описана като геноцид, като повтори подкрепата на Вашингтон за Западен Ерусалим, докато беше домакин на събитие за месеца на еврейското американско наследство в Белия дом, предаде foxnews.com.

В понеделник главният прокурор на Международния наказателен съд (МНС) Карим Хан обяви, че иска заповеди за арест на израелския премиер Бенямин Нетаняху и министъра на отбраната Йоав Галант, както и на лидерите на "Хамас" Яхия Синуар, Мохамед Диаб Ибрахим ал Масри и Исмаил Хания, обвинявайки ги във "военни престъпления и престъпления срещу човечеството".

Говорейки в Белия дом по-късно през деня, Байдън осъди хода на МНС, както и отделни твърдения на Международния съд на ООН, че действията на Израел в Газа могат да бъдат геноцидни.

"Нека бъда ясен, противно на обвиненията срещу Израел, направени от Международния съд, това, което се случва, не е геноцид. Ние отхвърляме това", каза Байдън.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей