Свързани новини

14.12.2015 10:19

Станишев: Европа не плати „откуп“ на Турция със споразумението за 3 млрд. евро

Видян 2106 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  „ЕС има нужда от сътрудничество с Турция за мигранската вълна. Същото важи и за южната ни съседка. Тази година лично посетих няколко лагера за бежанци и условията за живот там са много трудни. Затова на Турция, на Ливан и на Йордания трябва да се помогне финансово, но е крайно време да се премине от приказки към действия. Дори чисто прагматично на Европа ще излезе по-евтино да помага там, за да може хората, които са избягали от война и повечето от тях искат да се върнат по своите родни места, да имат нормални условия за живот.“, посочи Станишев в предаването.


На въпрос за либерализацията на визите за турските граждани, президентът на ПЕС посочи, те тази стъпка е полезна и необходима дори и от икономическа гледна точка. По отношение на преговорите за присъединяване на Турция към ЕС Станишев подчерта, че се отварят нови глави, но че моментът на тяхното затваряне изобщо не е дефиниран. „Тук ние няма да отстъпим от прилагането на принципите на демокрацията и на европейските ценности. С това социалистите няма да направим компромис. Преди изборите бях в Истанбул и в Анкара. Срещнах се с лидерите на двете партии от нашето семейство – Каръчдароглу и Демирташ – и направих публични изявления в тяхна подкрепа. Натискът върху медиите, арестите на журналисти, закриването на медии, погазването на основни принципи на свободата на словото няма да се приемат безразлично и мълчаливо от Европа.“


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни