Тайван представи нови 105 мм колесни танкове по време на военна демонстрация в окръг Нантоу.

Свързани новини

25.06.2024 11:55

Тайван показа хибрид между танк и бронетранспортьор

Видян 463 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тайван представи нови 105 мм колесни танкове по време на военна демонстрация в окръг Нантоу. Машините са собствено производство и скоро влизат в серия. Наблюдатели ги описват, като хибрид между танк и бронетранспортьор.

Машината е неофициално наречена Clouded Leopard II и се разработва от началото на това десетилетие, като първата версия (Clouded Leopard I) е създадена в началото на този век.

Clouded Leopard II тежи 24 тона. Размерите са: 7,6 м дължина, 3 м ширина и 2,4 м височина. Двигателят е дизелов 9.3-литров редови 6-цилиндров Caterpillar C9 с мощност от 600 к.с. Максималната скорост на бронираната машина е 100 км/ч.

По отношение на въоръжението, Clouded Leopard II включва 105 мм анти-танково оръдие, коаксиална 7,62 мм картечница и дистанционно управлявана оръжейна станция (RWS) с 12,7 мм картечница.

Clouded Leopard II включва подобрени мерки за защита срещу малокалибрени боеприпаси, 12,7-милиметрови патрони и РПГ, заедно с подобрена осведоменост за ситуацията, улеснена от 16 външни EO/IR камери за цялостно виждане.

Счита се, че Clouded Leopard II ще може да превозва 7 войника.

Страната машина е създадена, за да отговори на уникалните оперативни изисквания, продиктувани от географските характеристики на острова.

Тайван е съставен от урбанизирани и планински региони. Типичните тежки танкове са твърде бавни и с ниска маневреност за тази среда. Междувременно, машини като Clouded Leopard II предлагат по-добри възможности за този терен, имат много по-висока мобилност и освен това са по-евтини.

На фона на обтегнатите отношения с Китай, островната държава активно развива своята военна промишленост. Миналата седмица САЩ одобри нова продажба на оръжия на Тайван на стойност 360 милиона долара, изпращайки на непризнатата от Пекин република стотици въоръжени дронове, ракетно оборудване и свързани с тях помощни материали.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец