23.07.2015 11:47

Танев назначава нов управител на ФНИ

Видян 961 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на образованието и науката (МОН) ще предприеме нормативно установените процедурни действия за назначаване на нов управител на Фонд „Научни изследвания”. Това съобщават от министерството, след като стана ясно, че управителят на Фонда Николай Христов е задържан за убийство.


 


След съгласуване на кандидатурата с Изпълнителния съвет на Фонда, министърът на образованието и науката ще определи и сключи договор за управление с новоизбрания управител, съобщават от просветното ведомство.


 


„МОН е длъжно да поясни, че от информацията, с която разполага до този момент, повдигнатото обвинение срещу Николай Христов не е свързано с дейността и функционирането на Фонд „Научни изследвания”, разграничиха се от министерството.


 


Напомняме, че управителят на Фонд „Научни изследвания” към МОН Николай Христов е задържаният за убийството от 14 юли в столичния квартал "Лозенец".


 


Прокуратурата уточнява, че на 14 юли около 18.40 ч. на ул. „Цанко Церковски” е извършено убийство на 55-годишен мъж. След процесуално-следствени действия е задържан Николай Христов - управител Фонд „Научни изследвания” към Министерството на образованието и науката.


 


Христов е с повдигнато обвинение за умишлено убийство. С прокурорско постановление той е задържан до 72 часа. 17 юли Софийски градски съд е определил мярка за неотклонение „задържане под стража”. Разследването по случая продължава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби