05.10.2009 11:06

Цветанов: Бившият премиер е дърпал конците в ДАНС

Видян 1421 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият премиер Сергей Станишев, кръгове близки около бившата Държавна сигурност и до Шесто управление са хората, които дърпаха конците в ДАНС, заяви заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред БНТ, съобщава БГНЕС.



Държавната агенция за национална сигурност е действала под ръководството на бившия премиер по своеволни начини, несъвместими с функциите й. Става въпрос за определени хора, които са били в ДАНС, но тези хора вече ги няма. Новото ръководство на ДАНС трябва да бъде с необходимия авторитет, каза още вътрешният министър. На въпрос дали ДАНС е била използвана като политическа полиция, Цветанов заяви, че е възможно, тъй като в много от действията си ДАНС не работила според компетентността, която е била залегнала във философията представена на обществото при нейното създаване. Най-важното е да не се допусне да се случва днес всичко, което се е случвало през последните 1-2 години. След създаването на парламентарната комисия за контрол на ДАНС ще може да се упражнява реален контрол. Имах информация, че структури, близки до бившата държавна сигурност работят точно по такъв сценарии срещу мен, заяви той и допълни, че от ГЕРБ са имали доста информацията за всичко, което се правело като сценарии в средите на БСП преди изборите, но решихме да не го изнасяме.
Става въпрос за случай, който е касаел да се намали нивото на влияние на ПП ГЕРБ преди политическите избори. Правени са и опити да бъде конфронтиран Цветан Цветанов с Бойко Борисов. За случая с паметника в Славяново Цветанов заяви, че доста дълго време това нещо се е случвало и не са били предприемани никакви действия от страна на държавата. Такива явления не трябва да бъдат допускани в българското публично пространство. Разбира се, че вина носят и политическите партии, които допускат възможност подобни неща да се развиват, допълни той. Цветанов заяви още, че в съдебната система няма схема, която да изчисти корумпирани съдии и е крайно време в съдебната система да започне такъв процес. По случая с осъдените полицай за убийството на Чората вътрешният министър обясни, че ще се съобрази с всяко окончателно съдебно решение, което не подлежи на обжалване. Сега, когато имаме тежки осъдителни присъди и вина, която се вменява аз не знам полицай в света, който реализира полицейска операция с цел предумишлено убийство, каза още вътрешният министър.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

От липса на работа няма да можете да се оплачете

От липса на работа няма да можете да се оплачете.