12.11.2013 15:11

Цветанов информира евродепутати за нарастващото напрежение в България

Видян 762 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов информира евродепутата Моника Холмайер от комисията по правосъдие и вътрешен ред и Специалната комисия на Европарламента за борба с организираната престъпност и корупцията за оказаното насилие от полицаи върху протестиращи български граждани около Народното събрание в София. Цветанов се срещна с Холмайер преди минути в Европейския парламент в Брюксел. От своя страна германският евродепутат попита Цветанов за исканията на протестиращите граждани и се е интересувала от размерите на студентската окупация на университетите в България. Цветанов запознал германския евродепутат с продължаващите вече над 150 дни протести и отказът на управляващата коалиция на БСП, ДПС и Атака да чуят гласа на хората. Холмайер изрази загриженост за напрежението в страната и нестабилната политическа ситуация в България. Тя коментира, че протестите вече над 5 месеца и отказът на правителството да ги чуе, блокира работата на институциите и компрометира имиджа на България пред Европа и света.


Цветанов и Холмайер обсъдиха и бежанската вълна от Сирия към Европа. Моника Холмайер обясни, че Германия е солидарна със страните, които първи са засегнати от бежанската вълна и демонстрира това като само за тази година е приела над 5 хиляди бежанци, а в предходни години приеманите бежанци от Сирия са достигали до 20 хиляди годишно. Цветанов подчерта, че страната ни е приела към настоящия момент около 10 хиляди бежанци, но сме обезпокоен от продължаващия конфликт в Сирия, което води до политизирането и разрастването на ксенофобски изказвания по темата, предимно от националистите.


Цветан Цветанов изрази своите благодарности към Моника Холмайер и за огромните усилия на нейния баща Франц-Йозеф Щраус, който като премиер на Бавария винаги е бил голям приятел на България и е работил за добрите отношения между двете страни. Цветанов покани Холмайер в България, за да представи документалния филм за своя баща и неговото отношение към страната ни, който вече беше представен в Брюксел.



Етикети
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Словения

Най-дружелюбните страни в Европа

10. Хърватия. Резултат 91.78 Някога лятно ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв