Свързани новини

30.05.2013 14:15

Цветлин Йовчев: Приоритет стават битовата престъпност и ДДС измамите

Видян 1258 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият вътрешен министър Цветлин Йовчев, който е бивш съветник на президента Росен Плевнелиев и ексшеф на ДАНС, ще предприеме пълна ревизия на всички дейности в МВР преди да обяви какви реформи и кадрови промени смята да прави във ведомственото ръководство.


Това обяви самият той по време на кратка официална церемония по встъпването му в длъжност на "Шести септември", предаде Mediapool.


"По една или друга причина в момента и страната, респективно и министерството, се намират в кризисна ситуация. За да излезем от нея, трябва да проведем реформи, и то сериозни реформи. Забавянето на тези реформи с всеки месец или с всяка една година може да доведе до това, че основни дейности или като цяло системата, да загуби своята функционалност", обяви в началото на изявлението си пред медиите Йовчев.


По думите му бъдещите реформи ще бъдат в четири основни сфери – по-добра ефективност в борбата с битовата престъпност и финансовите престъпления, по-ползотворно изразходване и управление на ведомствения бюджет, категорични гаранции, че "всяка една от дейностите в МВР ще бъде съгласно закона" и повишаване на доверието на обществото.


"Ще има повече публичност, повече отчетност и ще намерим такива механизми, които да гарантират, че наистина процесите в министерството ще бъдат в интерес и в услуга на обществото", каза още Йовчев, добавяйки, че "особен фокус" в работата му ще бъдат условията на труд и кариерното развитие, при които работят подчинените му.


Той планира още в първите дни от мандата си да организира среща с всички синдикати в МВР, за да поднови социалния диалог, който по времето на предшественика му Цветан Цветанов бе силно формализиран и предизвика нови протести на униформени.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес избягвайте конфликти и се опитайте да бъдете дипломатични

Днес избягвайте конфликти и се опитайте да бъдете