Свързани новини

03.12.2013 14:50

Терористи навлизат с бежанската вълна в България

Видян 1310 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на сирийската общност в България д-р Малек Насер призовава специалните служби да се самосезират, тъй като вълната от нелегални имигранити носи със себе си  ''цели групи мъже, които са воювали за терористични организации". Вътрешната статистика сочи, че  50% от арабите, дошли в страната ни от края на пролетта до момента не са сирийци, съобщава д-р Насер, цитиран от Дарик. Тревожността идва от факта, че тези, които изповядват радикален ислям – т.нар. спящи клетки, лесно могат да бъдат активирани от техните водачи извън страната. „Бягащите от войната в Сирия семейства искат да получат официално статут на бежанци, след което едва ли ще останат в България. Тези обаче, които са воювали за терористични групировки, включително и такива, свързани с Ал Кайда, могат да бъдат лесно манипулирани и активирани", каза още Насер.


Към полицията са отправяни официални запитвания за това дали се следи националността на имигрантите идващи в страната, но отговори не са получени.


Д-р Малек Насер категорично каза, че „сирийската общност в България е готова да помогне на всички държавни институции и местните власти да се справят с основните проблеми, създадени от вълната с нелегални имигранти".


Междувременно за втори пореден ден напрежението в центъра на София се покачва. В понеделник късно вечерта на бул. Сливница сириец нахлул в магазин за кафе и нападнал 19-годишната продавачка. По данни на жертвата, мъжът започнал да я драска и хапе. Полицията обаче бързо е отреагирала и е разтървала сборичкването. Момичето е със съмнение за счупена раменна кост.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Днес не е изключено да си изпуснете нервите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес не е изключено да си изпуснете нервите и така да