Свързани новини

21.02.2018 14:22

Топ сме по спад на строителството

Видян 1478 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Както 19 минути многократно е писал, пропагандата за строителен бум у нас е смехотворна, а според данните на Евростат се оказва и напълно фалшива новина. България и Испания са държавите с най-сериозен спад в строителния сектор на годишна база.


Това показват данни на Евростат към края на декември 2017, цитирани от Investor.bg. За страната ни това е първо свиване на годишна база от десет месеца насам, показват още данните.


Припомняме, че преди две седмици от Националния статистически институт публикуваха данни, според които строителната продукция в България отчита през декември 2017 най-силния годишен спад от януари 2017 насам.


Според Евростат най-сериозна експанзия се наблюдава в Унгария, където ръстът е 35%, и Словения, където строителната продукция се увеличава с 21,2%. В Испания обаче спадът на строителството е с 13,4%, а в България  - с 4,1%.


Родината ни е в топ 3 на страните с най-силен спад в строителството и на месечна база. Според европейската статистика през декември 2017 г. спрямо ноември най-голямо понижение е отчетено в Словакия (5,5%), Испания ( 4,4%) и България (3%). Това е втори пореден месец на спад за страната ни на месечна база, отчитат от Евростат. През ноември строителството в България се сви с 1,6%


Строителството в ЕС се увеличава през декември с 0,6% спрямо ноември, когато се повиши с 0,5 на сто. Строителството в еврозоната се подобрява слабо с 0,1% след повишение с 0,2% месец по-рано, отчитат още от европейската статистическа служба.


На годишна база строителството в еврозоната и в ЕС се увеличава през декември съответно с 0,5% и с 1,5%. За цялата 2017 продукцията в строителния сектор се увеличава в еврозоната с 2,4% и с 3,5% в целия ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец