Свързани новини

13.02.2017 10:04

Топлофикация иска по-висока цена на парното

Видян 1408 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Топлофикация София ще предложат на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) по-висока цена на топлинната услуга. Това е свързано с вдигането на цените на природния газ, което беше анонсирано преди дни, обяви пред БНР председателят на Съвета на директорите на дружеството инж. Любен Параланов. Той подчерта, че поне от 15-20 години не са имали авария от такъв характер. Според Параланов основната причина е нарушаване целостта на една от основните артерии на топлопреносната мрежа, захранваща източните квартали. Като инженер той определи, че аварията е резултат от получаване на хидравличен удар. От какво обаче се е получил той, тепърва ще бъде преценявано и оценявано.


19’ припомня, че поредица от аварии оставиха много райони на София на студено. Кметът Йорданка Фандъкова сезира прокуратурата с искане да се търси причината за аварията.


От петък в Топлофикация на извънредна проверка влезе и КЕВР. Енергийното министерство също се ангажира с проблема, обявявайки, че ще прави проверка. Дружеството е заплашено от глоба в размер от 250 000 до 1 млн. лв.


От Топлофикация обявиха, че ще компенсират само потребителите в източните квартали, но не и тези в западните. Жителите в Младост, Студентския град, Дървеница, Мусагеница, Витоша и част от Малинова долина ще бъдат обезщетени в сметките си за февруари без да бъде необходимо да подават предварително заявления за това.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец