Свързани новини

02.09.2020 15:22

Туск отказа да приеме протестиращи българи в Белгия

Видян 3015 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Група българи, живеещи в Белгия, посетиха днес (3 септември) централата на Европейската народна партия (ЕНП) в Брюксел. След като им бе отказана среща, те оставиха официално писмо, с което поставиха въпроси относно институционалната криза до лидерите на ЕНП, и писаха „Оставка“ в книгата за посетители на централата на това политическо семейство, съобщава euractiv.bg.


Освен до Туск, писмо със сходно съдържание е изпратено и до Манфред Вебер, председател на групата на ЕНП в Европейския парламент.


В писмото си те поставят следните въпроси до представителите на ръководството на ЕНП, член на чието семейство е управляващата партия ГЕРБ:


    Придържа ли се ПП ГЕРБ към върховенството на закона като една от основните ценности в устава на ЕНП, а също и основна ценност според чл. 2 от Договора за Европейския съюз?


    Имат ли основание протестите в България, свързани с липсата на върховенство на закона в страната и ако НЕ какви са аргументите на ЕНП?


Задават се също въпроси по отношение изявлението на Манфред Вебер, председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент от 10 юли 2020 г., в което той заявава:


„Групата на ЕНП напълно подкрепя българското правителство на Бойко Борисов в усилията му да защити икономиката от отрицателните последствия от кризата с COVID-19, в борбата срещу корупцията и в напредъка в процеса на присъединяване към еврозоната.“


„Каквито и да са политически действия, които подкопават независимостта на съдебната система и пречат на борбата с корупцията, ще подложат на опасност успеха на България в Европа и ще върнат назад конкретния напредък и подкрепата за България, които наблюдаваме през последните години.“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Мишо 02.09.2020 18:06

    Туск и той е пътник. Партията му залязва в полша.

  • 003 Anonimen 02.09.2020 15:52

    Група българи, пътуват НАПРЕД във времето! "Група българи, живеещи в Белгия, посетиха днес (3 септември) централата"

  • 002 Anonimen 02.09.2020 15:46

    Колонизаторите от Брюксел организираха и поддържат Майдана срещу Белорусия, а нашата подмандатна територия им е вързана в кърпа.

  • 001 Anonimen 02.09.2020 15:35

    Напред Българи!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв