06.04.2023 15:53

Удължиха на 72 часа ареста на Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката

Видян 1343 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Арестът на Емили Тротинетката, Тошо Куката, Чеченеца и на четвъртия участник в клипа с вързаното като куче момче, се удължава на 72 часа. Четиримата ще бъдат привлечени като обвиняеми за хулиганство, което дава възможност на прокуратурата да удължи престоя им зад решетките, съобщи 24 часа.


По-рано Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство за хулигански действия.


Преди два дни в социалните мрежи се разпространи грозен видеозапис, на който т.нар. инфлуенсъри Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката се гаврят с момче със специални образователни потребности. Впоследствие Чеченеца и Тошо Куката бяха арестувани, а Емили Тротинетката отведена на разпит. Предполага се, че четвъртият участник е Мелиса - интимен партньор на Емили Тротинетката.


Публикувалият видеото във Фейсбук Милен Стаматов твърди, че вързаното на каишка момче е било принудено да имитира куче пред камера от Куката, негов колега на име Стоян и Чеченеца. На свой ред Емили казва, че е била принудена от Тошо Куката да участва във видеото с цел да предизвикат "фурор и скандалност" в социалните мрежи.
"Родителите на момчето са съсипани и не са на себе си. Искат малко време, за да се посъвземат и не желаят никакви изявления на този етап", каза адвокатът на семейството Димитър Киров.


По думите му отсрещната страна води кампания за оневиняване, че едва ли не момчето самò е поискало да бъде вързано като куче. "Това е класически опит да се прехвърли вината от извършителя на жертвата", обясни адвокатът.
Междувременно Съветът за електронни медии обяви, че ще глоби медиите, които са излъчили скандалния видеоклип.


Днес по случая се самосезира и Комисията за защита от дискриминация. Ще бъде образувано производство пред КЗД, в което да се установи налице ли е нарушение на Закона за защита от дискриминация под формата на тормоз по признак увреждане, извършено от тримата участници в клипа.




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.04.2023 22:58

    Нали ви казах, по-гнусно от циганин, е ашладисаният циганин, на който по-малко му личи. Такава перверзна гавра може да измисли само човекоподобно. Ей за тва германците са ги пращали в трудовите лагери, чехите и поляците - в газовите камери.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв