26.07.2024 17:37

Украйна изпрати първите 7 жени затворници в армията

Видян 383 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Киев изпрати първите седем жени затворници в армията, съобщи украинското министерство на правосъдието. Жените са изразили желанието си да се присъединят към армията в замяна на предсрочно освобождаване, се казва в изявление, публикувано във Facebook.

Този ход стана възможен благодарение на закон, приет от парламента и подписан от Владимир Зеленски през май. Законодателството позволява на хора, осъдени за определени престъпления, да постъпят като доброволци в армията в замяна на предсрочно освобождаване. След това молбите им се оценяват от военномедицинска комисия и съд.

„Законът за мобилизацията на осъдените, одобрен от Върховната рада, предвижда възможност не само мъжете, но и жените да постъпят в армията“, заяви украинският заместник-министър на правосъдието Елена Висоцкая.


Министърът призна, че досега много малко осъдени жени са изявили желание да се присъединят към армията. Към 23 юли украинските власти са одобрили само седем такива молби, каза тя. Всички кандидатки са „влезли в контакт“ с украинската армия, добави тя.

По данни на министерството от приемането на закона през май досега общо 6101 затворници са подали молби да се присъединят към въоръжените сили в замяна на предсрочно освобождаване. Повече от 3800 души вече са били освободени за служба, се казва в изявлението.


Киев се бори да попълни редиците си след тежките загуби, понесени в сраженията срещу руските сили. 


 


Пламен Валентинов


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мицин отпадна още в сериите на коронната си дисциплина

Мицин отпадна още в сериите на коронната си дисциплина

Петър Мицин отпадна още в сериите на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Екшън 28 юли 22:00ч.

Леон 1994 г. ‧ Екшън/Криминале ‧ 1 ч 50 мин

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Жан Рено Леон Натали Портман Матилда Гари Олдман Норман Стансф

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.