Свързани новини

11.12.2013 14:40

Украйна поиска 20 млрд. евро от ЕС срещу асоцииране

Видян 1174 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украйна поиска от Европейския съюз 20 млрд. евро, за да подпише споразумението за асоцииране, съобщи ИТАР-ТАСС. Сумата може да се раздели на 28 равни части, които се полагат на всяка страна - член на ЕС.


Така за България парите, които ще трябва да отдели българският данъкоплатец, се равняват на 714 300 000 евро или близо 1,5 милиарда лева. И досега предлаганите от ЕС 610 милиона евро годишно, означаваха за нас 43 милиона лева годишна помощ за горките революционери. До момента щедро им отпускаме "някакви си" 5 милиона евро годишно.


Финансовата помощ ще има за цел да намали загубите за икономиката на Украйна при приемането й в ЕС, заяви украинският премиер Микола Азаров


Ние предложихме на Европейската комисия да разгледа в какви условия ще работи нашата промишленост и икономиката като цяло. Предлагаме този въпрос да се реши с финансова помощ в размер на 20 млрд. евро, посочи Азаров.


Подчертавам, че не става дума за безвъзмездна помощ от европейския бюджет. Ние сме реалисти и затова предлагаме ЕС да инвестира в общи взаимноизгодни проекти, уточни той.


Азаров предложи на ЕС да финансира проекти като модернизация и разширение на европейските транспортни коридори, създаване на нов коридор през Кавказ, строителство на транспортен проход през Керченския пролив и други.


Украинският президент Виктор Янукович отказа да подпише споразуменито за асоцииране на Украйна по време на срещата на Източното партньорство във Вилнюс, като обяви, че не иска да жертва икономическите отношения с Русия и поиска по-голяма финансова помощ.


По-голямата помощ ще позволи на страната да се подготви по-добре за присъединяването към ЕС и за споразумението за свободната търговия, посочи той.


От Брюксел обаче са категорични, че договорените условия няма да се променят.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион