01.10.2008 14:41

UniCredit-Булбанк: Позицията на банката е много стабилна на пазара

Видян 1757 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма опасност за банковата система у нас. Това заяви пред БГНЕС председателят на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на „Булбанк“ Левон Хампарцумян.


Повод за изявлението му стана сривът на акциите на UniCredit вчера на борсата в Италия. Българската банка е собственост на най-голямата банкова институция в Италия. Според Хампарцумян е очевидно че има емоционални реакции на пазара. Според него в България хората са много чувствителни върху проблеми в банковия сектор заради историята отпреди 10 г. Позицията на групата UniCredit е много стабилна на пазара, каза още Левон Хампарцумян. БГНЕС припомня, че според информация на агенция „Ройтерс“ за първи път от началото на финансовата криза в САЩ, която в последствие засегна редица европейски банки, италианска банка е изправена пред сътресения. Акциите на банката спаднаха с 12,69% до 2,59 евро при затварянето на борсата в Милано. Вчера банката приключи със спад на акциите си от 10,30% до 2,9725 евро, най-ниското си ниво от десет години насам.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак