Свързани новини

04.11.2014 11:51

УНИЦЕФ представя правата на децата в 10 града

Видян 1182 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изложбата „Детските права имат лице и история“ открива УНИЦЕФ в 10 български града, предава дартснюз. Детският фонд на Организацията на обединените нации, представен в повече от 190 страни в света, посвещава експозицията на 25-тата годишнина от приемането на Конвенцията за правата на детето и на годишната Конференция на Общините, приятели на детето.


Изложбата ще бъде открита във Велико Търново като част от годишната Конференция на Общините, приятели на детето. До края на месец ноември експозицията ще бъде поставена в общо 10 града в страната – София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Благоевград, Шумен, Димитровград, Козлодуй, Свищов, Гоце Делчев.


В старата столица откриването ще бъде на 5 ноември пред сградата на Общината. На него ще присъстват Таня Радочай от УНИЦЕФ България, Ева Жечева от  Държавната агенция за закрила на детето и Даниел Панов, кмет на Велико Търново. По случай 25 години от приемането на Конвенцията за правата на детето,  компанията организира фото инициативата „УНИЦЕФ Фоторепортери“. Целта на организацията е децата и възрастните, любители и професионалисти фотографи да покажат как живеят децата в България през призмата на техните права.


Същевременно инициативата популяризира правата на децата: право на живот, право на име и гражданство, право на семейство и семейна среда, право на информация, право на свобода на изразяване, право на лично пространство и личен живот, на грижи и закрила, на добър жизнен стандарт, право на развитие и образование, право на защита от експлоатация, сексуално малтретиране, лишаване от свобода и търговия с деца и др.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби