Свързани новини

26.02.2009 14:28

В ОДП Пловдив са регистрирани близо 9 хиляди престъпления за миналата година

Видян 1411 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От тях 7 516 са криминалните, 1001 са икономическите. Това съобщи на пресконференция окръжният прокурор на Пловдив Андрей Атанасов, предаде БГНЕС.


Според отчета на Окръжна прокуратура през 2008 г. е повишен общият процент на разкриваемост на престъпленията, като същия е 56 %, при 58 % за криминалните и 41 % за икономическите престъпления. За сравнение през 2007 г. общата разкриваемост на престъпленията в пловдивско е била 48 %. Прокурор Атанасов съобщи, че в отчетния период са били извършени предварителни проверки и са били решени 12 653 преписки. През миналата година прокуратурите в региона са образували общо 44 преписки след самосезиране. Атанасов уточни, че самосезирането е по сигнал на медиите. През 2008 г. общият брой на решените досъдебни производства от прокуратурите в региона на Окръжна прокуратура Пловдив е 58 082, което е значително повече в сравнение с отминали години. Прокурорите от региона на ОП Пловдив са образували общо 7 производства по сигнал на ДАНС. През 2008 г. е продължило изпълнението на дейността по международната правна помощ, във връзка с получени от чужди държави следствени поръчки или отправени такива от страна на прокурорите от региона на Пловдив, като от отправените 40 молби в страната е, постъпило изпълнение по 9 от тях.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със