Свързани новини

02.03.2021 14:11

Валери Симеонов получи награда от българската общност в Унгария

Видян 1707 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов получи почетната награда "Трети март" на Българското републиканско самоуправление в Унгария, предаде БТА. Наградата му е връчена за принос в задълбочаването на българо-унгарското приятелство и за изключителни заслуги към българската общност в Унгария.


Унгарска делегация, водена от държавния секретар на Министерския съвет Миклош Шолтес, е на посещение у нас от 2 до 4 март. В състава й са включени представители на парламента и правителството на Унгария и на българската общност там.


До българската църква в Будапеща ще бъде изграден български културно-информационен център, който ще включва детска градина, училище и библиотека, стана ясно на пресконференция на Валери Симеонов и унгарските гости в Народното събрание.


Държавният секретар на Министерския съвет на Унгария Миклош Шолтес поздрави българския народ и правителство по повод предстоящия национален празник на България - Трети март. Той благодари на България и на българското правителство за това, че пази границите на ЕС, и за това, което прави за добруването на българската общност в неговата страна. "В Унгария има 13 малцинства, българското е едно от най-малките, но едно от най-силните", отбеляза той. Шолтес посочи, че вече е реновирана българската църква, а сега започва по-мащабна работа - строителството на български културно-информационен център, с помощта на българското и на унгарското правителство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин ще посети Китай тази седмица

Путин ще посети Китай тази седмица

Руският президент Владимир Путин ще ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Трудно ще се подчинявате на правилата днес

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Трудно ще се подчинявате на правилата днес и всякакви