29.08.2024 10:58

Възраждане предлага Виктор Папазов за еврокомисар, а премиерът продължава разговорите с кандидатите

Видян 843 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възраждане номинира Виктор Папазов за еврокомисар от България.

„Издигаме човек, който ще защитава единствено само националните интереси, ако бъде избран. Виктор Папазов е доказан професионалист и човек с икономически опит“, каза Цончо Ганев, но подчерта, че от „Възраждане“ нямат илюзии, че той ще бъде избран.

Виктор Папазов е създател на Българската фондова борса в началото на 1990-те години на ХХ век и е харвардски възпитаник.

Цончо Ганев посочи, че Папазов владее перфектно три езика – английски, сърбо-хърватски и руски. По думите на депутата от ПГ на „Възраждане“ той е човек, който ще може да защити националните интереси.

Служебният премиер Димитър Главчев и днес продължава разговорите си с издигнатите от парламентарните групи за поста на български еврокомисар.

Главчев поиска кандидатури от парламентарните формации, за да може служебното правителство да избере и изпрати в петък официалните две номинации на страната ни до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Председателят на ЕК очаква от България две кандидатури за еврокомисар, за да избере, като едната трябва да е на мъж, втората - на жена.

От вчера стана ясно, че ПП-ДБ издигат за поста Юлиян Попов - бивш министър на околната среда и водите от кабинета на "Денков", като от коалицията посочват, че чрез него България трябва да получи стратегическия ресор енергетика, след като страната ни е успяла да се освободи от енергийната зависимост от Русия.

Изпълнителното бюро на БСП  реши да издигне двама кандидати за еврокомисар на България - мъж и жена. Номинирани са депутатът Драгомир Стойнев и ако България получи ресор енергетика - Цветелина Пенкова.

До момента Главчев проведе разговори с предложената от ГЕРБ-СДС за български еврокомисар Екатерина Захариева - депутат и бивш външен министър, с Искра Михайлова - депутат от ДПС и бивш евродепутат и с Велислава Петрова, издигната от партия "Има такъв народ", която е била заместник-министър на външните работи и настоящ главен програмен директор на "Международния център за бъдещите поколения" в Брюксел.  



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни