08.03.2009 12:28

Вече 17 часа е затворен околовръстният път край Стара Загора

Видян 2304 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

17-ти час остава затворен околовръстният път край Стара Загора, където снощи загинаха в тежка катастрофа 4 18-годишни момчета и 2 румънски гражданки, предаде БГНЕС.


Все още не е приключила съдебно-медицинската експертиза. Черен флаг е спуснат на езиковата гимназия "Ромен Ролан", където са учили момчетата. Всички национални знамена в Стара Загора са спуснати наполовина. Днес и утре градът е в траур. След новината за трагедията, съученици и приятели се събират, плачат и се прегръщат в местността "Пингвините" в Стара Загора. За БГНЕС директорката на езиковата гимназия Ваня Сотирова каза, че и четиримата загинали са били добри ученици и вчера са били на училище в 6-я и 7-я час. Тежка катастрофа в Стара Загора отне живота на шестима късно снощи, се казва в разпространената официална информация от пресцентъра на МВР. Четири от жертвите са 18-годишни момчета, сред тях – и шофьорът, с три месеца стаж зад волана. Както БГНЕС информира, катастрофата е станала на околовръстния път между Стара Загора и Сливен при село Хрищени. В момента се извършва втори оглед на мястото на трагедията. До приключването на огледа участъкът от околовръстния път по посока Димитровград ще бъде затворен, като движението се пренасочва през Стара Загора. По информация на БГНЕС колата с четиримата младежи е била управлявана от 18-годишен ученик. Той не е спрял на знака "Стоп" и в резултат върху автомобила е връхлетял преминаващият автобус. Кметът на Община Стара Загора изпрати съболезнователни адреси до семействата на загиналите младежи от ГПЧЕ”Ромен Ролан”. Днес футболната среща между ФК”Берое” и „Нефтохимик”Бургас ще започне с едноминутно мълчание в памет на трагичната кончина на децата на Стара Загора. В Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан” е направен възпоменателен кът, в който ученици, родители, близки, опечалени да изразят мъката си от непрежалимата загуба. Отменят се всички обществени прояви в този ден. Кметът апелира към гражданите, които имат лични тържества на тази дата, да ограничат максимално пускането на увеселителна музика на обществени места. Община Стара Загора ще окаже пълна подкрепа на семействата на загиналите младежи. Днес на сградата на Общината в 14,00 ч. бе спуснато черно знаме. Кметът на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев проведе среща с НВП Старозагорския Митрополит Галактион, на която бе уточнено, че едновременен траурен камбанен звън от всички храмове в града ще прозвучи днес и утре в памет на загиналите.
Утре /8 март/ в Катедрален храм „Свети Димитър” ще бъде отслужена заупокойна служба, а в 11,15 ч. пред Община Стара Загора има осигурен транспорт към Гробищен парк.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак