09.09.2024 18:09

ВКС отписа Нинова като председател на БСП

Видян 715 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ВКС потвърди решението на СГС за регистрацията на БСП. Корнелия Нинова е отписана като председател на партията, а за представляващ е вписан Атанас Зафиров. Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) оставя в сила решението на Софийския градски съд (СГС), с което е постановено вписване в Регистъра на политическите партии по партидата на "Българска социалистическа партия" на нови обстоятелства, а именно заличаване на Корнелия Нинова като председател и представляващ БСП и вписване като представляващ заместник-председателя, определен за изпълняващ функциите на председател, Атанас Зафиров. Решението не подлежи на обжалване.

Докато течеше заседанието на съда приближените до Корнелия Нинова регистрираха БСП в ЦИК за изборите - два дни преди крайния срок, предаде БНТ. Временното ръководство на БСП определи подаването на документите в ЦИК за изборите от приближените до Корнелия Нинова като поредна провокация.

В един и същи час започна заседанието на Върховния касационен съд за заличаването на Корнелия Нинова като председател на БСП и внасянето на документите на партията за участие в изборите от Георги Свиленски и Иван Ченчев. Двамата отидоха с пълномощно, подписано от Нинова. И те като нея, изключени от БСП с решение на Националния съвет. И си оставиха вратичка - независимо от решението на съда, поне да има внесени документи.

    Иван Ченчев, изключен от БСП: "Тази регистрация е, за да може всичките документи да бъдат обработени в срок, днес е понеделник, ново начало, дойдохме да регистрираме Българската социалистическа партия. Със сигурност не можете да си представите последните два месеца обажданията от страната на българските социалисти, които ни казваха и ни заклеха - правете нещо, за да има БСП регистрирана на изборите."

    Георги Свиленски, изключен от БСП: "Питате ако съдът реши - ние регистрираме БСП, ние не регистрираме Ченчев, Свиленски, Нинова и всички останали социалисти. Когато съдът се произнесе кой е представляващ партията, този, който я представлява, ще може да дойде и да внесе листите."

Те посочиха, че все още са членове на партията. И отново напомниха, че Конгрес има последната дума за оставката на Нинова, която иначе тя подаде след вота през юни. На делото днес, което е по жалба на приближения до Нинова и подобно на нея изключен от БСП - Крум Дончев, прокуратурата също изтъкна този аргумент и се позова на цитирания от тях Устав. Дончев обжалва решението на Софийския градски съд от юли, с което Нинова е заличена като председател. Временното ръководство определиха днешната регистрация като поредна провокация.

    Борислав Гуцанов, председател на ПГ на БСП: "Начело с бившия председател на партията г-жа Корнелия Нинова да се осуети опита на широко ляво обединение и създаване на силна левица. Те погазват абсолютно всичко, като нормите и правилата в БСП, така и съдебната система в България."

    Иван Ченчев, изключен от БСП: "След като няма свикан Конгрес, който да констатира оставка, всякаква друга регистрация може да бъде оспорвана от трети лица."

Гуцанов обяви и че новото ляво обединение БСП - Обединена левица, също ще внесе документи за регистрация:

    "Опит да бъде открадната марката от БСП от трима души, които отдавна нямат нищо общо с БСП."



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще сте твърде реактивни

Днес ще сте твърде реактивни. Всичко и всички ще ви