Свързани новини

30.01.2011 16:58

Волен става излишен, ГЕРБ със 122 гласа в парламента

Видян 1834 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сеназационна политическа математика, която останалите медии още не са направили, изнесе в своя нов брой вестник Супер 19’. Според простата сметка управляващите имат 122 гласа в парламента и подкрепата на Атака вече не им е необходима.


През последните седмици Бойко Борисов бе подложен на много атаки от Брюксел, откъдето не крият притеснението си, че кабинет на партия от семейството на ЕНП е крепен от организация с притеснителни за Европа идеи и лозунги. Това е ненужно за Генерала евронапрежение на фона на неотпадналата наказателна процедура на България по дефицита, поредното протакане на покана за Шенген и СРС-сагата. Именно по този начин се обяснява и странното според някои и ненужно според други привличане на още двама от депутатите на Яне Янев към отбора на независимите сателити на ГЕРБ, отцепени от РЗС.


Досега те бяха трима, а техните вече 5 гласа се прибавят към наличните 117, които влизат в парламентарната група на Борисов. Всъщност Генерала спечели 116 кресла в Народното събрание на изборите през юли 2009 г., но жалба на РЗС доведе до рулетка, при която от парламента отпадна най-имиджовият депутат на Янев – Атанас Семов, за да влезе още 1 от ГЕРБ.


Общият сбор гласове, които събраха управляващите с негласното привличане на отцепниците дава стабилен вот над необходимите 121 депутати за гарантиране на абсолютно мнозинство. Сметката даже е направена от умелите политически стратези с допълнителна застраховка. Гласът в повече от необходимите 121 е смятан като подсигуряване срещу пореден пирует на известния с прибежките си от група на група Марио Тагарински. Бившият министър при Костов, уволнен от Командира с Бонев и Бакърджиев, влезе в миналия парламент от СДС. В края на предния мандат обаче премина към групата на Яне Янев. От името на РЗС Марио влезе в това събрание. Броени седмици му трябваха, за да се отцепи и да премине, макар и негласно, към лагера на управляващите. Но то си личи по гласуването му в залата. Даже беше пуснат виц, че Цецка Цачева обяснила на колегите си в края на 2009 г. – няма 13-а заплата – парите отидоха за ухажване на Тагарински. От такъв човек не се знае какво може да се очаква и по тази причина са били необходими точно 122 души за новото мнозинство. Именно с новата парламентарна математика Супер 19’ обяснява зачестилите напоследък интервюта на лидера на Атака Волен Сидеров. Той твърди, че ще се бори за президентското място наесен, който и да бъде кандидатът на ГЕРБ (б.р. явно в това число влиза самият Бойко Борисов). Като интересна маневра на Волен, който е опитен наблюдател на политическите процеси и доказан стратег, се оценява и изпращането с премиерската делегация в Япония на неговата съпруга Капка.




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен характер

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен