Свързани новини

27.04.2009 10:11

Время Новостей: в София подкрепиха всички газопроводи на думи

Видян 1290 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още утре вечерта след срещата на Сергей Станишев с Владимир Путин ще бъде ясно, дали е постигнато съгласуване на руско-българските газови интереси и загладен скандала от миналата седмица свързан с отказа на руския премиер да участва в енергийния форум в София. Изказванията на българското ръководство свидетелстват, че преодоляването на разногласията няма да е лесно, коментира "Время новостей", цитиран от БГНЕС.


В Москва на тридневно посещение пристигна българският министър-председател Сергей Станишев. Още утре ще стане ясно, дали е постигнато съгласуване на руско-българските газови интереси и загладен скандала от миналата седмица. Както е известно, визитата на руския премиер в София на международната енергийна среща беше отменена заради неготовността на българската страна да постави подписа си под договор за проектиране и строителство на газопровода "Южен поток". Коментарите на българското ръководство свидетелстват, че преодоляването на разногласията няма да е лесно. Междувременно е очевидно, че натискът върху София от страна на Брюксел, който не възнамерява да придава приоритетен статут на "проруския тръбопровод", само ще се усилва.
"Подписването на договора за строителството на газопровода "Южен поток" между "Газпром" и БЕХ трябва да стане бързо, но без излишно прибързване", заяви българският президент Георги Първанов, отговаряйки на журналистически въпрос на пресконференцията след приключване на енергийния форум. Той каза още: "Газпром" трябва да уважава нашия суверенитет. Аз имам отношения с ръководството на РФ, а не с някаква си частна компания". По думите на българския лидер, София разчита в замяна на договор за "Южен поток" да получи отстъпки по текущите въпроси за доставките на руски газ в страната, включително и за корекцията на цените в действащия до 2030 г. договор, внасянето в него на задължение на "Газпром" за компенсирането на възможните сривове на доставките и редица други искания.
Директорът на департамента за чуждестранни връзки на "Газпром" Станислав Циганков, който посети българската среща на върха в състава на руската делегация, отговори на тези претенции, като каза, че концернът не планира да преразглежда договорната основа.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

близнаци