Свързани новини

08.05.2011 17:15

Втората дата за отчитане на топломерите - безплатна

Видян 1447 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Втората дата за отчитане на измервателните уреди в жилищата на столичани ще бъде без допълнителна такса, планират от Топлофикация-София. Това ще бъде една от промените, които дружеството ще поиска в новите договори с фирмите-топлинни счетоводители, които ще бъдат подписани в близките дни, поради изтичането на старите. По този начин ще бъде избегната възможността отделна фирма да се възползва от пропуските в нормативната база и част от абонатите на дружеството да бъдат в неравнопоставено положение спрямо останалите, заявиха от компанията. Въпреки че и в момента голямата част от топлинните счетоводители не искат допълнително заплащане при второто посещение за отчет, въвеждането на тази клауза ще гарантира категорично правата на всички клиенти. Топлофикация-София предвижда да бъде записано в новите договори, че едното отчитане да бъде насрочено в извънработно време, за да е удобно за абонатите.

Като мярка за повишаване контрола върху дейността на подизпълнителите си, дружеството включи в пакета предложения за промяна на сега действащия Закон за енергетиката две позиции, които пряко засягат дейността дялово разпределение. Направеното предложение е фирмите - топлинни счетоводители сами да събират таксите за отчет и изготвяне на изравнителната сметка и в договор с етажната собственост да бъдат уточнени подробностите относно извършването на дяловото разпределение в съответната сграда.

Топлофикация-София напомня на своите клиенти, че ако не са доволни от обслужващата фирма за дялово разпределение, в процеса на подмяна на уредите, който тече сега, те имат възможност да вземат решение на общо събрание и да изберат друга фирма.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак