Свързани новини

05.12.2020 10:12

Захариева отговори на Захарова: Не участваме в сценарии за нападение

Видян 1890 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България не участва в никакви сценарии за нападение срещу която и да е държава. Това заявиха от МВнР в отговор на твърдения на руската страна, че НАТО разполага бойна техника на територията на страната ни и в Румъния и се разработват сценарии за удари на руска територия . От външно министерство нарекоха твърденията необосновани, съобщава бТВ.


„Всички мерки в рамките на Алианса целят засилване на отбранителния и възпиращия потенциал на източния фланг на НАТО, в защита на населението и територията на страните членки. Мерките са отбранителни, пропорционални и в съответствие с международноправните норми. Сигурността в Черноморския регион е от приоритетно значение за националната ни сигурност. Загриженост от дейностите на Русия и нарастващата милитаризация в региона бе споделена от съюзниците на последната среща на външните министри на НАТО на 1-2 декември“, пише още в позицията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 05.12.2020 20:20

    Пентагонът започва проучване за постоянно базиране на военни в България Автор: "Дневник" https://glasove.com/categories/novini/news/pentagont-zapochva-prouchvane-za-postoyanno-bazirane-na-voenni-v-blgariya Парламентът на САЩ задължи министерството на отбраната да извърши в следващите 12 месеца проучване за евентуално постоянно разполагане на военни части в района на Черно море и Източното Средиземноморие. Част от него ще е оценка на това как и къде са разположени американски военни в България, бойната им готовност и каква инфраструктура е необходима. От тази оценка не произтича автоматично, че ще има такова постоянно базиране или увеличаване на военното присъствие на САЩ на българска територия.

  • 001 Anonimen 05.12.2020 12:24

    Ега ти държавата, щом секретарката на ирландската пастирка е министър на външните работи

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл