28.06.2024 11:50

Законът е за всички: Калин Стоянов към кмета Терзиев

Видян 261 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов обяви, че когато не се изпълни съдебно решение, в случая с новата организация на движение в столичния център, това е престъпление по Наказателния кодекс.

"Вероятно ще уведомим и прокуратурата. Не вярвам да се стигне до арест на кмета, но ако съберат достатъчно доказателства, ще действаме по закон", категоричен бе той пред bTV.

"Законът е за всички. Има влязло в сила съдебно решение на Върховния административен съд. Трябва безусловно да се спре реорганизацията", настоя той.

"След като кметът казва, че са спрели въвеждането на новата организация на движението, а там има новоизградена бус лента – МВР има ли право да глобява шофьорите, които се движат по бус лентата? Чух, че при влязло в сила решение, те чакат някакво становище. Решенията на съда трябва да се изпълняват, а не да се тълкуват", категоричен бе служебният министър.

"Тези три улици са в центъра на европейска столица. Ние ще си караме, както е по закон. Има шеф на СДВР, но има и министър на вътрешните работи. Това е важен казус за жителите на столицата. Да, Васил Терзиев ми писа, че проверката ми вчера не е била коректна. Няколко пъти чух твърдението, че в Комисията по транспорт в СОС имало член на КАТ "Пътна полиция". Да, така е. Изготвен е протокол за проект за промяна за организацията на движението в центъра на София, но това е нещо, под което всички се подписват, че ще работят, но в МВР няма входирани никакви документи, по които следва и е законно "Пътна полиция" да даде свое становище. По тази логика всеки може да прави всичко по булевардите на София. Човекът от КАТ се е подписал, че ще се работи, но няма входиран документ в МВР", обясни Стоянов.

МВР шефът настоя, че няма да си кореспондира с Васил Терзиев със SMS-и и по Вайбър.

"Абсурдно звучи някой да тълкува решение на съда, което е окончателно. Да, те са спрели. Ние искаме да обезопасят всичко, което са поставили. Не говорим за строителна площадка. Има опасност за движението на хората по пътя".

"Чух и прочетох постове на общински съветник как в моя роден град се случвали нещата. Ами да се обадят на кмета на Бургас Димитър Николов и да го питат. Такъв проблем като този в София няма никъде. Хората, които са глобени за нещо, което е незаконно, кой ще носи отговорност? Опасността при преминаване през централните булеварди може да го обясни експерт от „Пътна полиция“. Не сме засили полицейското присъствие", каза още служебният вътрешен министър.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей