06.11.2008 10:29

Занемариха чистотата в четири столични райони

Видян 1209 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Концесионерът по чистотата в София отказва да прави инвестиции в районите, където концесионният договор е изтекъл и е удължен с едногодишен анекс. Аргументът е, че няма гаранция дали договора ще бъде продължен, твърдят запознати. Това естествено води до замърсяване на районите. Въпреки кметските заповеди концесионерът не подменя от месеци наред потрошените, пробити и останали без капаци контейнери за смет и боклукът се разнася наоколо. В „Овча купел“ например „Волф“ не възтановява и изчезналите по една или друга причина кошчета за боклук. По думите на очевидци боклукчиите нерядко използват помощни средства, за да отстранят блокирали капаци и да изсипят сметта в камионите.
„Едната концесия за чистотата изтече в началото на 2008 г. От този момент нататък договорът на концесионера е продължен с анекс“, каза за  19` съветникът от БСП Росен Малинов. „Цяла година кметската администрация не благоволи да задвижи процедурата  по обществената поръчка“, коментира той. Тя трябвало да обхване районите, за които концесията е изтекла тази година, както и тези, чиято концесия приключва догодина.
След като договорът е удължен обаче нищо не освобождава от задължения фирмата, отговорна за чистотата в тези квартали.
Припомням, че през март т.г. от „Новера“ - собственост на фонд “Екуест“, заявиха категорично, че са достатъчно отговорна компания, няма да оставят четири столични района да бъдат без сметосъбиране и ще продължат да чистят.  Причината за това изявление тогава беше, че ден преди да изтече концесионният договор на “Волф-96“ концесионерът заплаши, че ще спре да чисти “Люлин“, “Витоша“, “Овча купел“ и част от район “Триадица“ заради изтичащия контракт и демонстрираната незаинтересованост на Столичната община. 
Тогава кметът Бойко Борисов получи спешно мандат от градския парламент да сключи без търг и конкурс продължаване на договора с “Волф – 96“ за година напред.
През март зам.-кметът по екологията Мария Бояджийска обясни, че  работата й била забавена от закъснението на данните от ГРАО, Националния статистически институт и районните кметства за населението на четирите района.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 25 август 21:00ч.

В тайна служба на Нейно величество

Режисьор: Питър Хънт
В ролите: Джордж Лейзънби, Даяна Риг, Тели Савалас

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева