24.03.2015 17:43

Ал Бано и Ромина - заедно за бг феновете си

Видян 1527 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 16 декември българската публика ще стане свидетел на едно историческо събитие, за което ще се говори дълго! Ал Бано и Ромина Пауър, две от най-големите италиански звезди за всички времена, ще се съберат отново за грандиозен BEST OF концерт в Арена Армеец. В продължение на дълги години двамата бяха разделени и нямаха съвместни изяви. Специално за родната аудитория обаче те отново ще излязат заедно на сцената, за да изпълнят най-големите си хитове на живо, съобщиха организаторите от Жокер Медия и MOKO Solution. Това няма да е просто концерт, а събитие, което почитателите им чакат отдавна и ще помнят дълго време. 


Ал Бано и Ромина Пауър са най-известният италиански дует в света! Двамата се запознават през 1967 г. по време на снимките на филма „Nel Sole“ и се женят три години по-късно. Ромина е дъщеря на холивудската легенда Тайрон Пауър и киното остава една от големите й страсти през целия й живот. До 1983 г. двамата с Ал Бано заснемат седем филма. 


Музиката обаче е тази, която им носи най-големи успехи и ги прави известни в цял свят. Първият им съвместен проект „Dialogo“ излиза през 1975 г. и постига значителен успех. През 1982 г. дуетът чупи всички рекорди в родната Италия с цели четири парчета в Топ 10 на местните класации. През същата година Ал Бано и Ромина участват на фестивала Санремо с „Felicità“ и се класират на второ място. Песента става огромен хит в цяла Европа и продава зашеметяващите 6 милиона копия. Две години по-късно дуетът печели най-престижния италиански фестивал с „Ci sarà“ от албума „Effetto Amore“. Само малка част от другите им хитовете са "Sempre sempre", “Sharazan”, "Nostalgia Canaglia" и "Libertà". Те се знаят наизуст от различни поколения и все още са сред най-излъчваните парчета в радиостанциите по цял свят. 


В началото на 1994 г. семейното щастие на двойката е помрачено от изчезването на най-голямата им дъщеря Иления Каризи в САЩ. Двамата отменят всичките си концерти и посвещават цялата си сила и енергия в нейното издирване, което за съжаление остава безрезултатно. Година по-късно издават последния си съвместен проект „Emozionale“, след което всеки тръгва по свой собствен път. Раздялата им е обявена официално от самия Ал Бано през 1999 г. в открито писмо до едно от най-известните италиански седмични издания. Като причина за отчуждението е посочено мистериозното изчезване на дъщеря им. По-късно Ромина се премества за постоянно в Щатите, а Ал Бано остава в Италия.


На 16 декември двамата отново ще се съберат на сцената на Арена Армеец, за да изпеят най-обичаните си парчета. Кой не знае „Libertà“, кой не е припявал на „Felicità“ и на още много други хитове от златната съкровищница на световната музика. 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог