За този специален повод Бочели ще бъде придружен от някои от най-изявените артисти на световната сцена

Свързани новини

05.09.2024 10:50

Андреа Бочели празнува 30 години кариера с грандиозен концерт и изключителни гости в София

Видян 540 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световноизвестният тенор Андреа Бочели, един от най-обичаните и уважавани изпълнители на класическа музика, ще отпразнува 30 години блестяща кариера с изключителен концерт на 14 септември 2024 г. в София. Събитието, организирано от Fest Team и Charm Music, ще се състои на стадион „Васил Левски“ и обещава да се превърне в незабравима вечер, изпълнена с музикални шедьоври и изненади. А от понеделник, 9 септември 2024, до петък, 13 септември, билети ще се продават и в изнесения офис на Ticket Station на кръстовището между бул. Евлоги и Христо Георгиеви и ул. Гурко. Работното време на касата ще бъде между 10:00 и 18:00ч., като в деня на концерта, тя ще работи между 17:00 и 21:00 ч.

За този специален повод Бочели ще бъде придружен от някои от най-изявените артисти на световната сцена. Сред тях е прочутият италиански флейтист Андреа Гриминели, който е известен с изключителни изпълнения и редица международни турнета. Гриминели е свирил над 200 съвместни концерта с Лучано Павароти, който го кани да участва в концерт на Медисън Скуеър Гардън, Ню Йорк и така стартира кариерата му през 1984г. През 1989г. Гримнели печели Грами, а на 14 септември ще добави своя уникален музикален почерк към вечерта с изпълнения на класически и съвременни композиции.

На сцената ще излезе и младият, но вече много успешен, италиански балетист Франческо Коста, чиято кариера включва участия в Държавния балет на Виена, както и в различни престижни гала събития по света. Коста ще внесе елегантност и грация с балетни изпълнения, които ще допълнят музикалния спектакъл на Бочели.

Сред гостите ще бъде и Елиза Гаиото, италианската певица и композиторка, добре позната на международната Urban/Поп сцена. Тя е единствената италианска изпълнителка, която е в топ 10 на най-въздействащите Blind Auditions на „Гласът (на света)“ с повече от 45 милиона гледания в YouTube. Елиза Гаиото ще допринесе със своя неподражаем вокален стил, който е омагьосвал публиката по цял свят.

На диригентския пулт ще застане и прочутият маестро Марчело Рота, който е известен с впечатляващата си кариера като диригент на някои от най-престижните оркестри в Европа и света. Репертоарът му включва над четиридесет опери, с акцент върху творби на Росини, Белини, Доницети, Верди и Пучини, и е работил с известни солисти като Пласидо Доминго и Андреа Бочели, с когото работи непрекъснато в последните 25 години.

Също така на сцената ще видим и изключителната Кристина Пазару - високо оцененото румънско сопрано. Пазару е изнасяла представления в престижни оперни театри, концертни зали и фестивали по целия свят, а наскоро тя започва да композира, съчетавайки лирично пеене с електронни поп ритми в свой новаторски проект. Под звездите на стадион “Васил Левски”, Кристина Пазару ще допълни вечерта със специални изпълнения, които обещават да оставят незабравим спомен.

Притегателната сила на всички тези изключителни гости е самият маестро Андреа Бочели. Роден в Тоскана, Италия, Бочели е продал над 90 милиона копия от своите албуми по целия свят, изпълнявал е на всички важни световни сцени и продължава да доминира на световната музикална сцена и днес. През 2020 г. Бочели издава албума Believe, който представлява духовна автобиография и включва смесица от класически и популярни песни, както и оригинални композиции. През същата година той изнася и исторически концерт в празната катедрала Миланският Дуомо на Великден, който е предаван на живо и привлича милиони зрители от целия свят, носейки надежда в трудни времена. Неговата неуморима дейност и любов към музиката го превръщат не само в музикална икона, но и в символ на сила и вдъхновение.

Не пропускайте шанса да станете част от това невероятно музикално събитие и да се насладите на вечните песни на един от най-големите артисти на нашето време, в компанията на изключителни музиканти и танцьори.

Освен на физическата билетна каса пред стадион “Васил Левски”, билетите за този грандиозен спектакъл на стадион „Васил Левски“ все още са достъпни и в мрежата на ticketstation.bg. А отговори на най-често срещаните въпроси във връзка с концерта на 14 септември, може да се намерят ТУК.






Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 08 септември 21:00ч.

Мъжът със златния пистолет

Режисьор: Гай Хамилтън
В ролите: Роджър Мур, Кристофър Лий, Брит Екланд

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец