Биографичният филм Стоичков тази неделя по БНТ 1

Свързани новини

26.07.2024 14:30

Биографичният филм Стоичков тази неделя по БНТ 1

Видян 4228 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В неделя, 28 юли, от 14:20 ч. БНТ 1 ще излъчи документалния филм „Стоичков“, посветен на живота и професионалната кариера на футболната легенда Христо Стоичков.

В продукцията от 2012 г. участват световноизвестни звезди, сред които Йохан Кройф – треньор на Стоичков в най-бляскавия му период в „Барселона“ и негов ментор в живота, тенорът Хосе Карерас – почитател и приятел на Стоичков, съотборниците му Чики Бегиристайн, Алесанко и Еусебио, мениджърът му Хосе Мария Мингея, работил с Марадона, Ривалдо и Роналдо. Зрителите ще видят и знакови за българския футбол имена като Димитър Пенев, Наско Сираков, Борислав Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов. Специална роля във филма има големият актьор Иван Иванов, който загубихме през януари 2024 г.

„Стоичков“ е най-гледаният български документален филм в последните 35 години, с участие на десетки международни кинофестивали и прожекции в над 50 страни по целия свят. Сценарист и режисьор е Борислав Колев, оператор е Григор Кумитски.
 
Веднага след филма „Стоичков“ – от 15:50 ч. по БНТ 1 – не пропускайте знаменития двубой България - Германия от световното първенство по футбол през 1994 г. С повторения на емблематичните мачове на националния ни отбор в САЩ обществената телевизия отбелязва 30-ата годишнина от историческото четвърто място. Повторението на срещата България - Германия ще започне със специално студио с водещ Радостин Любомиров и ексклузивен гост.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей