Фондацията
01/02

Свързани новини

27.07.2023 17:00

ФОНДАЦИЯ „МС-МОГА САМ“ ПРЕДСТАВЯ

Видян 3857 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„МНОЖЕСТВЕНАТА СКЛЕРОЗА СРЕЩА ЕДИН АЮРВЕДА ВАЙДИЯ*“

На 29 юли ще се състои световната премиера на документалния филм, посветен на аюрведичната терапия и лечение на тежки дегенеративни и неврологични заболявания в единствената специализирана клиника в света
- Ayush Prana (Керала/Индия)




На 29 юли (събота), от 16 ч. Фондация „МС - Мога Сам“ ще представи световната премиера на документалния филм „Множествената склероза среща един аюрведа вайдия“ / тайната рецепта за лечение на човешкия мозък. Прожекцията ще бъде част от семинара „Мога Сам и Зная Как“, посветен на менталното здраве, организиран от Фондацията. Сред официалните гости на събитието е д-р Прашант Рагаван, който пристига в България по покана на Фондация “МС – Мога сам“ за официалната премиера на филма. Той е потомствен аюрведа терапевт и основател на клиниката Ayush Prana в Керала.

Документалният филм „Множествената склероза среща един аюрведа вайдия“ е посветен на най-древната наука за живота аюрведа и включва разказите на хора от целия свят, намерили своето решение за преодоляване на тежки дегенеративни и автоимунни диагнози в аюрведичната медицина. Филмът е с български субтитри, а прожекцията му е напълно безплатна. Поради ограниченият брой места в залата е необходима единствено предварителна регистрация, която може да бъде направена на следния линк: https://bit.ly/46rrEMM

Режисьор на филма е Николай Василев, автор и режисьор на поредица от документални филми и телевизионни продукции, сред които Ваклуш, Формулата на Тео, Пътят към Тива и много други. На следния линк е официалният трейлър на филма: https://www.youtube.com/watch?v=fC27SWZPc5w&t=3s

Преди прожекцията ще поговорим повече по теми, свързани с менталното здраве и аюрведичната терапия при лечението на тежки дегенеративни заболявания с гост-лектори в семинара:
•    Райна Соколова, логотерапевт - „Защо смисълът лекува?“
•    Калина Радичева, V дан юмейхо терапевт, водещ на програмата за личностна трансформация План да Бъда -
„За изцелителната формула – йога, юмейхо, медитация и психотерапия /
•    д-р Прашант Рагаван, аюрведа лекар, клиника Аюшпрана, Керала, Индия – „Как Аюрведа лекува психиката и тялото?“
•    Семинарът и прожекцията на филма ще се проведат от 16:00 - 20.30 ч. в Кино Люмиер, Площад България 1, Малкото НДК.




Водещ и домакин на събитието е Биляна Савова, основател на Фондация „МС-Мога Сам“. Преди 15 години е диагностицирана с дегенеративното заболяване множествена склероза и това е причината да започне търсенето й на ново разбиране на тялото и психиката, както и на терапии, които да й помогнат и да включат нейните вътрешни лечебни сили. Вече повече от 5 години тя споделя опита си с хора, които искат да тръгнат по този път. Биляна намира своето решение за пълноценен живот с тази диагноза с помощта на д-р Прашант и неговият екип в клиниката Ayush Prana.  
Биляна Савова е идеолог и визионер на програмите за личностна трансформация План да Бъда / Plan to Be, 8for8, I AM ME, както и на корпоративната програма за осъзнатост 20 hours of mindfulness. Тя е дългогодишен арт директор на списание EVA,  носител на наградите “Жена на годината, категория общество / 2016”, “Будител на 2018”, “Вдъхновител / 2018”. Лектор в семинарите TEDxVitosha, “Свободата да бъдеш”, форум “Дълголетие”, както и в редица корпоративни мотивационни събития на UniCredit Bulbank, Ernst &Young България, Bosch България, “She is the One” / Dir.bg, “See It Be It” / NobleGraphics, “Трансформация” / OM Yoga & Generator, SAP Labs Bulgaria, Kaolin Bulgaria и много други.

Всяка година, под шапката на фондация МС – Мога Сам, организира летни семинари на различни теми свързани със здравето. Семинарът, който ще се състои на 29 юли в Кино Люмиер е 8-ят семинар, който се организира от Фондацията.

За повече информация свързана със събитието ни пишете на имейл: plantobegenerator@gmail.com

За Фондацията:
Фондация МС – МОГА САМ е неправителствена организация, която работи в помощ на пациенти с диагноза Множествена склероза и други дегенеративни заболявания. Създадена като движение през 2013 година и регистрирана през септември 2015 г., Фондацията помага на хората и техните близки в посока обучение да се справят сами – психически и физически в живота с МС диагноза. Помага в търсенето на възможности за качествено подобряване на живота им – не само чрез промяна на личната им среда като условия за живот, но и чрез предоставяне на информация за всички съществуващи методи за лечение, които да дават на диагностицираните възможност сами да правят информирани избори за тяхното здраве и лечение.

Фондацията се финансира от дарения и доброволческа подкрепа. Вече втора година хора от цяла България изпращат сгънати оригами фигури на жерави, които Фондацията превръща в красиви декоративни пана, за които търси спонсори като част от кампанията „Свързани: 1000 жерави в подкрепа на хората с множествена склероза“.  Благодарение на събраните средства и доброволния труд, Фондацията успява да помогне на хора с Множествена склероза и други автоимунни и неврологични заболявания и на техните близки с осигуряването на достъп и финансиране на психотерапевтични консултации чрез програмата за ментално здраве „Изборът“.

Един от принципите, по които функционира Фондацията, са личните срещи на Биляна Савова с диагностицираните с Множествена склероза в цялата страна в търсенето на индивидуални решения, мотивиращи разговори, съставянето на режим на хранене и двигателна активност, и много други начини за подкрепа.

www.mogasam.org





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.07.2023 00:01

    ваксините за хепатит Б увеличиха три пъти болните от МС, което говори , че това е вирусно заболяване на нервната система

  • 001 Anonimen 27.07.2023 23:43

    тази болест е най-брутално експлоатирана от всякакви "откриватели" на нови терапии поради една особеност - през първите 2-3 години от заболяването при около 70% симптомите изчезват и без лечение, почти всички нови лекарства се тестват само в този период и се обявяват, че действат, фирмите си пробутват тн"медикаменти" на нищо неподозиращите пациенти, успяват с подкупи да хванат и здравните каси да ги реинбурсират, нооо - само в първите 2-3 години, което финансово им е предостатъчно за далаверата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.