Херцогът и херцогинята на Съсекс бяха посрещнати от нигерийски официални лица в Абуджа и бяха придружени от същия екип за сигурност, който пътуваше с Хари до Обединеното кралство. По време на кратката си визита в Нигерия Хари и Меган ще посетят военния щаб на страната и ще популяризират игрите „Инвиктус“.

Свързани новини

10.05.2024 14:30

Принц Хари изнесе пламенна реч за психичното здраве в Нигерия

Видян 2436 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Принц Хари и Меган Маркъл бяха забелязани за първи път в Нигерия, където херцогът на Съсекс изнесе пламенна реч за психичното здраве, предаде Mirror.



Обръщайки се към залата в Lights Academy в Абуджа, Хари каза: „На някои места по света, повече, отколкото бихте повярвали, съществува стигма срещу психичното здраве. Твърде много хора не искат да говорят за него, защото то е невидимо, намира се в съзнанието ви и ние не можем да го видим“.


Меган се усмихна, докато стоеше до съпруга си, докато той говореше, и кимна на коментарите му. Хари продължи да казва, че психичното здраве е „все още нещо, в което сме сравнително несигурни“. Той добави: „Но познайте какво, всеки един човек в тази зала, най-младият, най-възрастният, всеки един човек има психично здраве. 


„Затова трябва да се погрижите за себе си, за да можете да помогнете на другите, а другите трябва да се погрижат за себе си, за да могат да се погрижат за вас. Това е начинът, по който работи.“


Херцогът на Съсекс продължи: „Няма нищо срамно в това да признаеш, че днес е лош ден. Добре? Ако сте се събудили тази сутрин с чувство на тъга, ако сте излезли от училище с чувство на стрес, ако сте загубили близък човек в семейството си, към когото обикновено се обръщате или с когото разговаряте, всички тези неща може да ви накарат да вярвате, че не са за разговор. Ние сме тук днес, за да ви кажем, че това не е така.



„Всяко едно от тези неща е напълно нормално. Това е човешка реакция, независимо дали става въпрос за скръб, стрес, каквото и да е чувството, то идва от преживяванията, които сте имали.“ Хари подчерта как всеки може да страда от проблеми с психичното здраве „във всеки един ден“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак