Двамата български тенисисти, участващи с уайлд кард в основната схема на Sofia Open отпаднаха в първия кръг

Свързани новини

08.11.2023 15:29

Българските тенисисти отпаднаха в първия кръг на Sofia Open

Видян 2917 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двамата български тенисисти, участващи с уайлд кард в основната схема на Sofia Open отпаднаха в първия кръг. В Арена София Александър Лазаров взе сет на руснака Павел Котов, но допусна обрат и загуби с 6:3, 1:6, 2:6. Лазаров, който е 730-и в световната ранглиста започна мача много добре и спечели първите пет гейма. След това обаче съперникът му, който е №80 в света започна да играе по-добре и стигна до обрата. Лазаров се завърна на корта след повече от 6 месеца възстановяване след операция за скъсан ахилес в левия крак.

"До 5:0 усещах адреналина, усещах левия крак като десния. Не чувствах болка, но после не можех да се движа пълноценно. Когато ме оперираха ми беше ясно, че 95% от професионалните спортисти приключват след такава контузия, защото е много трудно да се възстановиш. В последните месеци в главата ми беше единствено мисълта да се боря и да продължа да играя", каза Лазаров.

По-късно Димитър Кузманов отстъпи с 0:6, 3:6 на Джем Илкел и също приключи участието си в първия кръг. Кузманов, който е 189-и в ранглистата, имаше контузия в левия крак, която му попречи да покаже най-доброто от себе си. Той не спечели гейм в първия сет, а във втория поиска медицински таймаут, но в крайна сметка отстъпи на опонента си, който е №259.

В друг мач първият шампион на София Оупън Роберто Баутиста Агут се класира напред след победа със 7:6 (9), 6:7 (2), 7:6 (5) срещу Миомир Кецманович в мач, продължил 3 часа и 16 минути.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако се съсредоточите върху