25.01.2017 09:29

Блестящ Григор на 1/2 финал в Австралия

Видян 1289 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Най-добрият ни тенисист Григор Димитров разби белгиеца Давид Гофен с 6:3, 6:2, 6:4 на 1/4-финалите на  Откритото първенство  на Австралия и за първи път в историята на родния тенис българин ще играе на полуфинал на турнира от Големия шлем в Мелбърн при мъжете. Поставеният под номер 15 в схемата Димитров записа  втора победа срещу Гофен в кариерата си.


След този мач Григор остава непобеден през 2017 година, като от началото на сезона българинът има вече 10 победи - 5 в Мелбърн дотук и още 5 в началото на месеца на турнира в Бризбън, където грабна трофея.


След като преодоля поставения под номер 11 Гофен, първата ни ракета ще има за съперник на полуфиналите носителя на 14 титли от Големия шлем Рафаел Надал. 30-годишният испанец, поставен под №9 в схемата, надигра с 6:4, 7:6, 6:4 световния №3 Милош Раонич в последния 1/4-финал.


Мачът между Григор и Надал ще бъде в петък и ще започне в 10:30 часа българско време. Двубоят ще бъде предаван пряко по Евроспорт.


Ако се класира за финала, Димитров ще има ден по-малко за почивка от другия участник в прекия спор за ценния трофей. В изцяло швейцарски сблъсък в четвъртък силите си ще премерят четирикратният шампион Роджър Федерер и победителят от 2014 година Стан Вавринка.


Междувременно, родният тенисист се изкачи до 12-ото място в световната ранглиста след класирането си на полуфинал на Откритото първенство на Австралия.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог