Бостън Селтикс спечели финалите в Източната конференция на НБА срещу Индиана Пейсърс.

Свързани новини

28.05.2024 11:00

Бостън се класира за финала в НБА

Видян 945 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бостън Селтикс спечели финалите в Източната конференция на НБА срещу Индиана Пейсърс. Отборът на Джо Мазула затвори серията с 4-0 победи, след като тази нощ се наложи при визитата си в Индианаполис със 105:102. “Келтите” ще спорят за титлата за втори път в последните 3 години, а техен съперник най-вероятно ще е Далас Маверикс, който води с 3-0 във финалите на Запад срещу Минесота Тимбъруулвс.

Бостън измъкна първия двубой у дома след продължение, а две от другите три победи бяха постигнати с 3 точки разлика. Въпреки отсъствието на Кристапс Порзингис, тимът показа забележителен дух и благодарение на по-големия си опит направи обрати в заключителните минути, когато Индиана не издържа на напрежението.

Тази нощ в герой за Бостън се превърна Дерик Уайт. Негова тройка 43 секунди предни финалната сирена реши мача. Уайт завърши с 16 точки, а най-резултатен за “келтите” беше Джейлън Браун с 29. Звездата на тима Джейсън Тейтъм отбеляза 26 точки, към които добави 13 борби и 8 асистенции.

“Те се бориха за честта си и не се отказаха до последно. Имахме нужда от един решителен шут и той дойде”, коментира след победата Тейтъм.

Индиана игра без Тайрийз Халибъртън, но Андрю Нембхард се представи много силно с 24 точки и 10 асистенции. Канадецът обаче пропусна далечна стрелба в заключителните секунди, с която можеше да прати срещата в продължение.

Паскал Сиакам вкара 19 точки и хвана 10 борби за домакините. От неговите съотборници Ти Джей МакКонъл се отчете с 15 точки, а Аарън Несмит добави 14. Майлс Търнър обаче беше под обичайното си ниво и завърши с едва 8 точки и 4 борби.

"Oтдайте на момчетата заслуженото за всичко, което направиха в последните два мача. Бостън просто вкара повече стрелби в края", заяви насатвникът на Индиана Рик Карлайл.

Бостън ще играе във финала в НБА за 23-ти път, а последната титла на състава е от 2008 г. Съперникът във финалната серия може да стане ясен още утре, когато Далас Маверикс приема Минесота Тимбъруулвс и води с 3:0 в серията.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей