Избраха Франция за домакин на Зимните игри през 2030 година

Свързани новини

24.07.2024 13:49

Избраха Франция за домакин на Зимните игри през 2030 година

Видян 1760 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Франция беше условно избрана за домакин на Зимните игри през 2030 година и сега трябва да предостави ключови финансови гаранции в срокове, определени от Международния олимпийски комитет, беше решено по време на Сесията на МОК в Париж, предаде БНТ.

Кандидатурата за Френските Алпи беше предпочитаният избор на МОК от юни насам, но поради изборите и настоящето служебно правителство страната не успя да предостави навреме необходимите държавни и регионални финансови гаранции.

По-късно се очаква Игрите през зимата на 2034 година да бъдат присъдени на Солт Лейк Сити (САЩ).

Президентът на МОК Томас Бах каза преди гласуването, че изборът е условен и договорът за събитието ще бъде подписан само след предоставяне на държавни гаранции.

В речта си пред Сесията на МОК френският президент Еманюел Макрон обеща да осигури финансиране за Зимните олимпийски игри през 2030-а и да повери тази задача на бъдещия министър-председател на страната.

    "Бих искал да ви кажа за бюджетните гаранции на френското правителство за бъдещия организационен комитет. Ще помоля следващия министър-председател не само да предостави тези гаранции, но и да приеме олимпийския закон в новото правителство", каза държавният глава.

Той обеща, че подготвителната работа ще бъде завършена в срок, "в рамките на бюджета, в социален и екологичен план".

Макрон призна, че мнозина са "скептични относно сегашния модел на опазване на планините", практикуван във Франция. Той обаче изрази увереност в способността на екипа на бъдещия организационен комитет и на фирмите, работещи в региона, да осигурят необходимото ниво на подготовка за състезанието.

    "Сега трябва да измислим нов модел, устойчив модел за хората, които живеят в планините, а също и за зимните игри. И това е уникална възможност за нас", каза Макрон.

Франция не е в състояние да предостави гаранции на МОК, откакто кабинетът, ръководен от Габриел Атал, подаде оставка миналата седмица. Френското правителство продължава да действа до назначаването на нов министър-председател, но не може да осигури предоставянето на държавни гаранции за Игрите.

Зимните игри през 2026 година ще се състоят в Милано и Кортина д'Ампецо (Италия).

Лятната олимпиада в Париж започва в петък. Лос Анджелис е домакин на изданието през 2028-а, а Бризбейн през 2032 година.





Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мицин отпадна още в сериите на коронната си дисциплина

Мицин отпадна още в сериите на коронната си дисциплина

Петър Мицин отпадна още в сериите на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Екшън 28 юли 22:00ч.

Леон 1994 г. ‧ Екшън/Криминале ‧ 1 ч 50 мин

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Жан Рено Леон Натали Портман Матилда Гари Олдман Норман Стансф

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв