Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров призова за промяна в системата на детско-юношеския футбол в България. Според него "пирамидата е обърната" и е нужно клубовете да финансират своите школи.

Свързани новини

15.02.2023 15:30

Клубовете трябва да издържат школите, а не родителите: Стилиян Петров

Видян 2606 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров призова за промяна в системата на детско-юношеския футбол в България. Според него "пирамидата е обърната" и е нужно клубовете да финансират своите школи.


"Замени ли българският футбол логичния и правилен подбор на таланти с такъв, при който парите определят кой да получи достъп до школите", попита рекордьорът по мачове за националния тим (105), който е в екипа на Димитър Бербатов, искащ промяна в БФС.


С публикация във Фейсбук Петров обяснява, че "90% от сегашната детско-юношеска система се поддържа, финансира и движи изцяло от таксите на родители, подкрепящи младите таланти на България".
"За съжаление българската футболна действителност вижда нашите деца като финансова печалба. Селекционният процес вече е изгубен и потъпкан. Един президент е по-склонен на допълнителни 1000 - 1500 лева на година от дете, вместо да вникне в същността на проблема, в школата за развитие, по-правилния и коректен начин", пише бившият футболист.


"Като човек, преминал през всички нива на детско-юношеската пирамида, мога категорично да кажа, че тя е обърната наобратно заради пренебрегвания и най-логичния подбор - този на таланта, за сметка на месечната такса. Финансирането на школите трябва да е грижа на самия клуб, а не на родителите", добавя Петров.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби