01/03

Свързани новини

02.04.2021 14:34

Кралев откри зала по борба и стрийт фитнес в Сливо поле

Видян 2242 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС и министър на младежта и спорта Красен Кралев откри обновената зала по борба в Сливо поле и площадка за стрийт фитнес. Изцяло реновираната тренировъчна зала бе обновена със средства на Общината, а площадката на открито е финансирана от Министерството на младежта и спорта.
Красен Кралев връчи на кмета на Сливо поле Валентин Атанасов техническия паспорт на завършения проект.
На откриването присъства и почетният председател на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, шампиони и треньори по борба, както и кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Пламен Нунев.


 


По-късно Красен Кралев направи първа копка на ново спортно игрище в село Щръклево. То ще се намира непосредствено до училището, а Община Иваново ще изгради за собствена сметка и открито волейболно игрище. Още две площадки ще се направят в градовете Борово и Бяла.
Игралните полета на футболните игрища ще бъдат с размери 20/40 м. Във всеки терен ще бъдат вложени по 150 000 лева, отпуснати от Министерството на младежта и спорта. Предвидени са 4 осветителни стълба, разположени в четирите ъгъла на игрището, което ще е обезопасено с два вида мрежи. Достъпът ще се осъществява чрез две врати. Ще бъде поставена и трибуна за 50 зрители.
„Продължаваме да градим в област Русе. Над 500 млн. лв. бяха инвестирани в спортната инфраструктура по време на трите правителства на ГЕРБ. До момента никой друг не е правил подобни инвестиции в сектора.
Щастлив съм, че и в Сливо поле вече ще има по-добри условия за спорт, а още това лято децата на Щръклево ще могат да се възползват от новото футболно игрище", заяви Кралев.
Той припомни, че правителството е изпълнило ангажимента си да обърне внимание на спортната инфраструктура в училищата. „Стартирахме програмата за изграждане на физкултурни салони в учебни заведения, които нямат необходимите условия за провеждане на часовете по физическо възпитание. В първия етап от програмата бяха избрани 25 училища в цялата страна. Едно от тях е Професионалната гимназия по туризъм в Русе. Нашите планове са след 4 години да има още 100 нови салона. Ще изградим и спортни игрища във всяко българско училище", каза още Красен Кралев.


Купуването и продаването на гласове е престъпление



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително