65-годишният Етрополски от 1991 г. живее в САЩ, но все по-често се задържа за дълги периоди в България.

Свързани новини

04.09.2024 12:25

Легендарният фехтовач Васил Етрополски обяви намерението си да се кандидатира за президент на федерацията по фехтовка в емоционален пост

Видян 959 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чудесна новина за българския спорт. Легендата на фехтовката у нас Васил Етрополски обясни във Фейсбук, че предстои да се пенсионира като програмист в Ню Йорк и да се посвети на любимия си спорт като има намерение да се кандидатира за президент на Българската федерация по фехтовка (БФФ), чиито избори са насрочени за 17 декември тази година.

"Моя отдавнашна идея беше да се опитам да работя за създаването на модерна, активна, правилно структурирана федерация с главната задача да помага на всички клубове и да не пречи. Когато го споделях, ме питаха защо не се наемам. Отговорът винаги беше, че не мога, защото работя и живея извън България. Но някой ден... Този ден дойде. 99% от тези, с които споделих, твърдо ме посъветваха да не се захващам, защото няма оправия. Това много ми хареса, значи ще се захвана с нещо безнадеждно. Какво по-хубаво и удовлетворително от това да направиш "невъзможното"? Навремето така казваха, че моят стил на фехтовка е безнадежден, че техниката ми е слаба, че само тичам по пътеката, че идеите ми са лоши. Това винаги ме амбицира”, увери Васил.




65-годишният Етрополски от 1991 г. живее в САЩ, но все по-често се задържа за дълги периоди в България. Световният шампион от Виена '83 (б.р. на световното първенство тогава Васил взима първото място, а неговият брат близнак Христо печели третото място - феноменалното тук е, че това е на един и същи турнир) участва и в създаването на академия, носеща името му.

Благодарение на неговия авторитет, професионализъм и ерудиция българската фехтовка се издигна до световни висоти, където конкуренцията е ужасяваща, а негов продукт са десетата от игрите в Париж Йоана Илиева, както и цяло силно поколение сабльори.




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 08 септември 21:00ч.

Мъжът със златния пистолет

Режисьор: Гай Хамилтън
В ролите: Роджър Мур, Кристофър Лий, Брит Екланд

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.