Свързани новини

24.09.2019 14:09

Меси е играч на годината на ФИФА

Видян 1316 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Лионел Меси спечели наградата за футболист на годината на ФИФА.  Той взе приза в конкуренцията на своя голям съперник Кристиано Роналдо и Върджил Ван Дайк от Ливърпул. Любопитна подробност е, че португалецът не уважи бляскавата церемония в миланската Ла Скала.
"Преди всичко искам да благодаря на всички, които са ми дали тази награда. Всяка една награда за мен през годините е била изключителна. Най-важното, което трябва да ви кажа, е, че над всичко стои отборът. Без Барселона и националния отбор не бих могъл да постигам тези неща. Имам щастието тази вечер да бъда тук с моята жена и децата ни. Не беше лесно да ги доведа тук", каза Меси, който печели приза за първи път в кариерата си.
През миналия сезон аржентинецът отбеляза 51 попадения във всички турнири и стана шампион на Испания с Барселона, като трофеят беше под №26 във витрината на каталунците.
Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп пък спечели отличието за треньор на годината. Той изведе мърсисайдци до триумф в Шампионската лига. Любопитен е фактът, че Клоп грабна наградата в конкуренцията на други двама треньори от английската Висша лига – Пеп Гуардиола (Манчестър Сити) и Маурисио Почетино.
"Всички знаем каква страхотна работа свършиха Маурисио и Пеп. Наистина не разбирам индивидуалните награди", каза Клоп, след като получи приза.
Наградите на Фифа се връчват след гласуване на капитаните и треньорите на всички национални отбори под шапката на световната футболна централа. След обявяването на резултатите стана ясно, че наставникът на България Красимир Балъков и капитанът на представителния ни тим Ивелин Попов са дали своя глас именно за Меси.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни