Свързани новини

04.03.2020 16:03

Назрява скандал във Формула 1

Видян 2033 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седем от 10-те отбора във Формула 1 официално се противопоставиха на Ферари след противоречията за двигателя на отбора, използван през миналата година.


 


Преди седмица ръководният орган на Световната федерация (FIA) заяви, че "е постигнал споразумение" с Ферари, след като бяха проведени разследвания. Съперниците на Скудерията издадоха колективен отговор, изразявайки своето "силно възражение" срещу процеса на разследване.


 


Те съобщават, че "ще се стремят към пълно и точно разкриване на истината" и "ще запазят правото си да използват правна защита".


 


Отборите на Мерцедес, Ред Бул, Макларън, Рено, Рейсинг Пойнт, Алфа Таури и Уилямс пуснаха идентични изявления по темата тази сутрин. Единствените отбори, които не се включват, са Ферари - очевидно, Хаас и Алфа Ромео - което също е логично, тъй като те използват именно този спорен двигател, предава Dir.bg.


 


В писмото на останалите седем екипа се казва, че са "изненадани и шокирани" от изявлението на FIA, с което беше сложен край на разследването. В него се твърди, че "Международният регулатор за спорта носи отговорност и действа по най-високите стандарти за управление, почтеност и прозрачност".


 


"След месеци разследвания, които бяха предприети от FIA заради обвинения, повдигнати от други екипи, ние категорично не приемаме постигнатото споразумение с "Ферари" за приключване на този въпрос. Ние заявяваме публично ангажимент да продължим до пълното и правилно разкриване на този въпрос, за да гарантираме, че нашият спорт се отнася към всички състезатели справедливо и еднакво.


 


Правим това от името на феновете, участниците и заинтересованите страни от Формула 1. В допълнение запазваме правата си да търсим правна защита в рамките на надлежния процес на FIA и пред компетентните органи", се пише в изявленията на отборите.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей