Свързани новини

19.04.2011 16:12

Правителството и футболът решиха: Мачовете вече без полиция

Видян 1388 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Намесата на полицията да бъде крайна мярка и дори да не бъде с физическо присъствие на самата футболна среща, която се провежда. За това призова министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов при откриване на кръгла маса, посветена на противодействието на хулиганските прояви по време на футболни срещи.

Той отбеляза обаче, че в момента анализите на проявите на феновете сочат, че полицията не може да стои извън периметъра. Цветан Цветанов цитира статистика, според която над 5 млн. зрители са посетили различни спортни мероприятия у нас в периода 2004-2011 г. Вицепремиерът отчете и негативната тенденция за използване на пиротехнически средства по време на такива прояви - 1454 за 2010 г. срещу 501 за 2009 г.

"Ниските санкции или липсата им намаляват ефекта от противодействието срещу тези негативни явления", уточни министърът и изтъкна необходимостта от усъвършенстване и прецизиране на текстове от нормативната уредба за задълженията и отговорностите на организаторите на спортни прояви, на участниците и зрителите.

"МВР е готово да подпомага процеса по повишаване подготовката на отговорниците по сигурността. Трябва да се прецизират текстовете за недопускане на лица в нетрезво състояние на стадиона", каза още Цветанов.

Да бъдат създадени специални сектори на стадионите за деца е едно от предложенията, обсъдени на среща между МВР, ръководството на БФС и експерти. Има идея до 2-3 години полицията да бъде изкарана окончателно от стадионите, а охраната да се поеме изцяло от стюарди.

Снимка: БТА



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион