10.09.2008 12:20

Роджър Федерер разби Анди Мъри на финала на „US Open“

Видян 1310 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Швейцарският тенесист Роджър Федерер победи в понеделник късно през нощта шотландеца Анди Мъри. Федерер триумфира за пети пореден път на Откритото първенство на САЩ.
27-годишният швейцарец, който е номер две в световната ранглиста победи убедително намиращият се на 6-то място в подреждането британец с 6:2, 7:5 и 6:2 за 1 час и 51 минути игра.
По този начин Роджър си осигури 1500000 щатски долара от наградния фонд на турнира, а подгласникът му Мъри заработи 750000 долара. Победата на Федерер е изключителна, тъй като той е първият играч с пет поредни титли на турнира след Бил Тилден, който прави постижението си през 20-те години на миналия век. Роджър е и първият състезател в историята на тениса с по пет поредни победи в два от турнирите от Големия шлем – „US Open“ и „Уимбълдън“. Мъри от своя страна пропусна възможността да стане първият британец с титла от Голямата четворка от 72 години насам. За последно представител на Великобритания триумфира именно в Ню Йорк през 1936 година. Това бе Фред Пери.
След изключително тежката битка на Мъри срещу Рафаел Надал на полуфиналите, играна в два дни поради буря, 21-годишният шотландец бе видимо изморен и трудно можеше да се противопостави на бившия номер 1 в света. Федерер диктуваше играта през първия сет и даде само два гейма на противника си. Вторият сет бе доста по-оспорван, като при 0:2 за швейцарецът Мъри намери сили да направи пробив и изравни резултата – 2:2. В този сет Мъри почувства болка в коляното, но въпреки нея продължи. Това явно му повлия и той загуби сета със 7:5. В последния сет Федерер бе безапелационен и поведе с 5:0 гейма. Шотландецът върна два гейма, но в крайна сметка Роджър триумфира с титлата. С победата си в Ню Йорк швейцарецът се доближи само на една титла до великия Пийт Сампрас. Той има 14 титли от Големия шлем, а Федерер 13.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ако днес нещо ви тревожи, задайте въпросите си на правилните хора

Ако днес нещо ви тревожи, задайте въпросите си на