15.07.2024 13:29

Руските телевизии ще бойкотират Олимпийските игри в Париж

Видян 3610 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руските телевизионни канали и стрийминг услуги няма да излъчват тазгодишните Олимпийски игри, които ще се проведат от 26 юли до 11 август в Париж, съобщиха руски медии.

Първоначално МОК забрани на руските и беларуските спортисти да се състезават на международно ниво след избухването на конфликта в Украйна през февруари 2022 г. През декември миналата година обаче органът премахна пълната забрана и постанови, че ограничен брой лица от двете държави могат да участват в Олимпийските игри под неутрален флаг. Смята се, че само 36 руски спортисти са били одобрени, но оттогава 20 са отказали да участват, позовавайки се на унизителни условия.

МОК също така постанови, че на спортистите от двете страни ще бъде забранено да участват в традиционния парад по време на церемонията по откриването. Очаква се това да бъде събитие на открито, като атлетите ще се движат с лодки по река Сена в продължение на няколко километра към Айфеловата кула.


МОК наложи и редица ограничения за квалификациите. На спортисти, които публично са подкрепили "военната операция" на Москва или по някакъв начин са свързани с руската армия, не се разрешава да участват в игрите.


Големи телевизионни оператори като "Първи канал" и "Россия 1" категорично отказаха да покажат събитието "без знамето и химна на Руската федерация". Съобщава се обаче, че Match TV е планирала да закупи права за излъчване на избрани турнири с участието на руски участници, но се е отказала от идеята, след като борците и джудистите са отхвърлили поканата на МОК да се състезават.


 Мария Пенчева


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 15.07.2024 18:19

    И аз ще бойкотирам "Олимпийските игри" като просто няма да ги гледам.

  • 001 боли мъ фара 15.07.2024 13:34

    Ще предават междуселските игри в Алтайския край.

RSS

Най-нови

Най-лошият кошмар на Скорпиона

Най-лошият кошмар на Скорпиона

В Нюкий, Англия, има седем от тези ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион