16.08.2024 11:17

Самотренирах се за бг шампион, дарявам от тв хонорарите си: Виктор Русинов, олимпийски коментатор

Видян 1124 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Публиката Ви познава най-вече като Мистър България, но сте олимпийски телевизионен коментатор – как стана голямата промяна?

Аз съм на 25. Занимавам се 13 години с плуване - републикански шампион съм на 100 метра бруст. Нямах нищо общо с телевизията, но един ден през 2022 г. се свързах с Бюлент Мюмюнов. Написах му във фейсбук за желанието и идеите си как моят любим спорт да бъде отразяван по най-добрия начин от националната телевизия. Той пък трябваше да бъде на Световното първенство по футбол и му помогнах за коментарите на шампионата на планетата по плуване. Така започнах – без опит, но с много желание. И досега се придържам към едно правило в нашия тандем: неговата дума е закон, когато говорим за плуването в БНТ. Иначе уча кино в Нов български университет.

Имате ли амбиции за кариера в телевизията?

Нямам амбиции в спортната журналистика. Дарявам от хонорарите за коментарите си. Правя всичко заради спорта. Заради любимото ми плуване. Благодарен съм за възможността, която ми беше предоставена, да отразявам олимпийските игри в Париж. Веднага приех. Аз съм човек, който граби от живота. Имам огромен късмет!

Как успявате да комбинирате спорта, телевизията, киното?

Имам манията да мога всичко – т.нар. God комплекс. Вероятно това идва от факта, че не съм имал бащинска фигура и подкрепа. Какъв ли не съм бил извън спорта: каскадьор, актьор, модел, водещ на събития, Мистър България, управител на заведенията на майка ми, сега - и тв коментатор. Каквото си поставя за цел, го постигам. Така станах и републикански шампион БЕЗ ТРЕНЬОР, БЕЗ ОТБОР, КОЙТО ДА МЕ ДЪРПА – за година и половина се подготвих сам и успях. Без нищо. Просто плувах, снимах се и си засичах времето с телефона. Сам.

А как станахте Мистър България?

На майтап – оказа се, че трябва да се запълват места и се включих, за да помогна. Накрая спечелих конкурса. Както и още един – Менхънт, на чието следващо издание в Хилтън предстои да бъда жури. Конкурсите ми помогнаха за роли в сериал, в реклами, в много музикални клипове. Станах и модел. Снимам и в България, и извън нея. Преди олимпиадата бях в Париж на фотосесия и така го опознах.

Откъде дойде идеята да следвате режисура?

Сигурно, защото съм много критичен към всичко, все искам да имам контрол. За мен нещата трябва да бъдат изпипани до последния детайл. В това явно се корени любовта ми към режисурата. И по-специално към кинорежисурата. Разбира се, имам много идеи и за комерсиална работа в рекламата, в която бих инвестирал.

От модата към киното – да не би да се окажете новият Ники Илиев?

Не съм „новият Ники Илиев”, който ми е преподавал в НБУ!  Аз съм новият Виктор Русинов.

Борис Ангелов
Спецпратеник, Париж


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Хари и Меган пристигнаха в Колумбия

Хари и Меган пристигнаха в Колумбия

 Херцогът и херцогинята на Съсекс ...

реклама

към тв програма тв програма

Роберт Швентке 18 август 21:00ч.

Дивергенти 3: Предани

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Трис Тео Джеймс Four Бил Скарсгард Матю

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби

Определено имате нужда от компания

Определено имате нужда от компания и естествено ще я