Свързани новини

11.12.2013 16:15

Станаха ясни носителите на Икар за 2013

Видян 1233 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 18 декември от 11 часа ще се проведе церемонията по връчването на наградите на Фондация Български спорт за 22-и пореден път. Специално жури от спортни специалисти и общественици обяви предварително някои от бъдещите носители.


В най-почетната категория за постижение на годината журито избра да награди световния и европейски шампион по борба класически стил Иво Ангелов.


За отбор на годината е избран мъжкият национален тим по волейбол. Индивидуалният приз при мъжете отива при записалия феноменален сезон в тениса Григор Димитров. Наградата за шампионско дълголетие заслужи състезателката по художествена гимнастика Силвия Митева.


За пробив в световния спорт отличия ще получат Станимир Беломъжев (ски-ориентиране) и Владимир Дубов (борба свободен стил). За най-проспериращи млади спортисти са определени Елица Иванова (борба), Габриела Петрова (лека атлетика), Борислава Дамянова и Ивайло Иванов (джудо) и Мирослав Кирчев (кану каяк). Федерацията не пропусна да почете и спортистите-ветерани, които спечелиха 23 златни, 10 сребърни и 16 бронзови медала на Световните мастърс игри в Торино.


Събитието се организира съвместно с Българския олимпийски комитет и ще премине под патронажа на спортния министър Мариана Георгиева, която ще връчи наградите в Националния археологически музей. Победителите в категориите ще получат статуетки, изработени от художника Христо Христов.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!