Свързани новини

12.05.2009 13:53

Супермодел прати Топалов срещу Карлсен на старта

Видян 1433 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Веселин Топалов ще играе срещу норвежкия вундеркинд Магнус Карлсен в първи кръг на шахматния турнир "М-тел Мастърс" 2009, предаде БГНЕС.


Жребият бе изтеглен от супермодела на "Шанел" Кармен Каас, която бе специален гост на откриването на петото юбилейно издание на супертурнира от ХХI категория. Ръката на красивата естонка също така отреди миналогодишният шампион в надпреварата Василий Иванчук от Украйна да започне срещу испанеца Алексей Широв, а китаецът Юе Ван да се изправи срещу Лениер Домингеш на старта.


Първите партии ще започнат утре от 16:00 часа. Те ще се играят в специален стъклен павилион, който бе монтиран вчера. "Нямам фаворит сред толкова силни играчи, надявам се да победи най-добрият", каза Кармен Каас. Директорът на турнира Силвио Данаилов заяви на пресконференцията, че е изключително горд от факта, че за пета година се провежда турнир, който с нищо не отстъпва на най-големите и престижни състезания, състояли се някога в историята на шахмата. Данаилов уточни, че сегашният турнир е вторият, който се провежда на открито, след миналогодишния финал на веригата "Голям шлем" в Билбао. В тази връзка са отстранени някои пропуски, които са били забелязани в испанския град.


Председателят на организационния комитет Йозеф Винацер изрази надежда, че с провеждането му пред театъра турнирът ще се радва на много повече зрители, в сравнение с предишните издания. "М-тел Мастърс" е част от световната верига "Голям шлем", в която са още три от най-силните турнири в света: Корус във Вай ан Зее, Линарес в Испания и Нанцзин в Китай. Патрон на състезанието по традиция е президентът на България Георги Първанов.


Тази вечер от 19:00 часа ще се играе демонстративният мач между Веско и Василис Контос. Гъркът спечели играта "Познай ходовете на Топалов", която се организира на сайта на турнира mtelmasters.com. В почивния ден на турнира 18 май, на стадион "Георги Аспарухов" ще се играе футболна среща между гросмайсторите и представителния тим на Левски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци