Свързани новини

10.01.2020 09:20

Волейболна БГ се прости с мечтата за Олимпиадата

Видян 1306 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България загуби от Германия с 1-3 гейма и няма да участва на Олимпийските игри в Токио. Нашите волейболисти бяха по-слаби до средата на втория гейм, но изравниха играта и дори успяха да спечелят третата част. В инфарктния четвърти гейм късметът беше на страната на съперниците ни, които утре ще играят с Франция за квотата за Токио, предава Topsport.bg.


 


Германците започнаха изключително мощно. Те биеха сервисите много рисковано и успяха да направят няколко брейк точки. Игра много нямаше, защото грешките от двете страни бяха много.


 


След 11-17 "лъвовете" се събудиха и успяха да намалят разликата до една брейк точка при 19-20. Тогава отново началният удар на Бундестима реши гейма за 25-20.


 


Втората част се разви идентично до 11-17. И тогава имаше събуждане, но при оспорваните последни точки германците имаха късмет и поведоха с 2-0 след 25-23.


 


Нашите нямаха какво да губят и повече не допуснаха противника да дръпне напред. до 19-ата точка имаше здрава гонитба в резултата. Тогава рожденикът Скримов влезе за сервис и разби посрещането на противника. Така след 25-20, мачът влезе в четвърти гейм


 


Германците изглеждаха уморени, но нямаха намерение да се стига до тайбрек. Четвъртата част беше много равностойна и драматична. При всички спорни ситуации късметът не беше на наша страна и това се оказа фатално. Последното равенство беше при 18-18. Тогава Розалин се наниза на блока и след това противника направи ас. Пенчев се реваншира с директна точка за 21-22, но повече брейк точки до края нямаше и германците завършиха с атака през центъра.


 


Представянето на българските волейболисти в Берлин беше на високо ниво. Малко не достигна за квота за Токио, но в крайна сметка само четири европейски отбора щв играят на Олимпийските игри.


 


България: Мартин Атанасов, Тодор Скримов, Георги Сеганов, Виктор Йосифов, Цветан Соколов, Алекс Грозданов, либеро - Салпаров. Резерви: Розалин Пенчев, Велизар Чернокожев, Добромир Димитров, Светослав Гоцев.


 


Германия: Кристиан Фром, Тобиас Крик, Денис Калиберда, Маркос Бьоме, Гоеорг Грьоцер, Лукас Кампа, либеро - Маркус Щоервалд.


 


 


Снимка: ЕПА




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци