Свързани новини

22.11.2021 15:45

Зверев не даде шанс на Медведев и е големият шампион в Торино

Видян 904 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германецът Александър Зверев спечели Финалите на АТП за втори път в кариерата си, след като победи миналогодишния шампион Даниил Медведев с 6-4, 6-4 във финала на тазгодишното издание на надпреварата, която се проведе в зала Пала Алпитур в Торино.


Световният номер 2 Медведев спечели титлата преди година с пет поредни победи, а в последната седмица записа нови четири успеха в престижния турнир на осемте най-добри за годината, като освен това той бе в серия от пет поредни победи над Зверев. Всичко това го правеше фаворит в днешния финал, но Зверев, който на полуфиналите надви лидера в световната ранглиста Новак Джокович в три сета, доминираше на корта и стигна до категоричен успех.


По този начин германецът спечели една от най-престижните титли в тениса за втори път в кариерата си след триумфа си през 2018 година, като същевременно той изравни баланса си с Медведев на 6-6. Зверев също така завършва годината с най-много победи в Тура (59, една повече от Медведев), както и най-много титли (6, една повече от Новак Джокович и Каспер Рууд). Той показа страхотна форма от Уимбълдън насам, като в този период записа 32 победи и 4 загуби.


"Трябваше да изиграя перфектен мач, за да спечеля срещу съперник, който ме победи пет пъти поред. Благодаря, че ми позволи да те победя най-накрая. Даниил направи страхотен сезон, мисля, че той е лидерът на нашето поколение тенисисти. Щастлив съм, че излизам във ваканция с тази победа. Няма по-добър начин да приключиш сезона от победа на този турнир", коментира Зверев след мача.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак